2018. április 14., szombat

Zágráb Vučićék reagálását követeli a délvidéki horvát közösség képviselőjét ért fenyegetésekre

A horvát kül- és európai ügyek minisztériuma elítélte azokat a fenyegetéseket, amelyeket Vojislav Šešelj intézett Tomislav Žigmanovhoz, valamint Nenad Čanakhoz. Horvátország követeli  Szerbiától, hogy reagáljon a fenyegetésekre – jelentette a Tanjug.


A minisztérium közleményében határozottan elítélte azokat a fenyegetéseket, amelyeket a háborús bűnök miatt elítélt Vojislav Šešelj intézett Tomislav Žigmanovhoz, a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetségének elnökéhez  és Nenad Čanakhoz. Šešelj a Blicnek nyilatkozva elmondta, hogy „intenzíven készül  a háborús bűneinek megismétlésére”, majd kihangsúlyozta, hogy  Tomislav Žigmanovval és Nenad Čanakkal szemben kezdi meg háborús bűneinek megismétlését.
A horvát minisztérium rámutatott arra, hogy Šešeljnek a délvidéki  horvát közösség képviselőjével szembeni fenyegetése  alig  24 órával a hágai ítélethirdetés után történt.
Emlékeztetőül, az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) szerdán Vojislav Šešeljt, a Szerb Radikális Párt elnökét 10 év börtönbüntetésre ítélte a herkócai horvát lakosság elüldözése miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése