2018. április 2., hétfő

Elképesztő

Bódis Gábor
Bódis Gábor

Varga István egykori kollegám osztotta meg közös volt kollegánk Mile Isakov (a vajdasági független újságírószervezet első elnöke, egykori miniszterelnök-helyettes, izraeli nagykövet) minapi bejegyzését: Laslo Tot, najbolji novinar RTVNS, amblem i zaštitni znak novosadske Televizije i jedan od osnivača NDNV, juće je ispraćen u legendu bez prisustva ikoga iz RTV ali i NDNV. Eto dokle smo stigli i kakva nam je budućnost!!!

Ami a Vajdasági Rádiót és Televíziót illeti, nincs semmi meglepetés. Amióta a volt radikálisok, ma már csak Vučić-pártiak átvették a hatalmat a tartományban (a VMSZ szívélyes segítségével), azonnal leváltották a független szerkesztéspolitikát alkalmazni merészelő (Arežina) vezetőséget és most már teljes gőzzel nyomják a kormánypropagandát (a VMSZ még szívélyesebb segítségével). A magyar szerkesztőség, tegyük hozzá halkan, azért igyekszik picit árnyalni ezt a képet.
Az RTV világába nem illik bele Tóth Laci. Nem is kisértsék ki utolsó útjára.
Más kérdés a NDNV (Vajdasági Újságírók Független Egyesülete), amelynek alapítói tagjai voltunk Mileval, Lacival és sok másokkal együtt. Mi gátolta meg a mostani vezetőséget, hogy egy szál virágot vigyen az Újvidéki Televízió minden idők legjobb riporterének a temetésére?
Minden tiszteletem a NDNV mostani vezetőségének, amely szinte egyedül vívja szélmalom harcát a szakma becsületéért, ellentétben például a gettósított, öntömjénező, a szolgalelkűség nemzeti hagyományait ápoló, nemzetiségi törzsfőnökök által kitartott gittegyletekkel. Ezek a fiúk (félreértés ne essen: a függetlenek) halálos fenyegetéseket kapnak, főleg azoknak a szimpatizánsaitól, akiket a VMSZ, egész firkászcsapatával (is), szégyent nem ismerve, kiszolgál.
Tehát mindezek után, nem nagyon tudom mire vélni az esetet, de remélem hamarosan megcáfolják Mile barátunk bejegyzését és megírják, hogy természetesen méltóan emlékeztek meg az egyik alapítójuk utolsó útjáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése