2018. április 3., kedd

Tisztázza magát a VMSZ a délvidéki választási csalások gyanúja kapcsán!

A Jobbik közleményben reagált a Vajdaságban is észlelt durva csalásokról: „a VMSZ aktivistái kibontják a gyanútlan választópolgárok által rájuk bízott szavazási levélcsomagokat és ha azokon nem a Fidesz logója alatt szerepel az X, akkor akár az érintettek telefonos zaklatásától sem riadnak vissza”.
A Jobbik részéről eddig is tudtuk, a Fidesz bármit megtenne annak érdekében, hogy elkerülje az elszámoltatást és despotikus hatalmát akár évtizedekre is bebetonozza. A választások megnyerése érdekében mindenre képesek, még a választási visszaélésektől sem visszariadva. Ezért többször is felszólaltunk már például annak kapcsán is, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélszavazása széleskörű lehetőséget biztosít a visszaélésekre. Sajtóinformációk szerint Erdélyben törvényellenesen történt magyar állampolgárok tömegének választási regisztrációja, Kárpátalján szervezetten buszoztatják a magyarokat a konzulátusokra szavazni, és Délvidék esetében is úgy tűnik, hogy aggodalmunk nem volt alaptalan.
A Délhír délvidéki magyar hírportál megdöbbentő beszámolóban adott hírt arról, hogy a Fidesz helyi fiókpártjává vált Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái kibontják a gyanútlan választópolgárok által rájuk bízott szavazási levélcsomagokat és ha azokon nem a Fidesz logója alatt szerepel az X, akkor akár az érintettek telefonos zaklatásától sem riadnak vissza. Egy másik esetben azt kérték egy nem a kormánypártra szavazó választópolgártól, hogy ne zárja le a levélcsomagját, illetve annak gyanúja is felmerült, hogy illegálisan szerzik meg magyar választópolgárok adatait. Nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben a Jobbik, illetve több délvidéki magyar párt is figyelmeztette a helyieket, hogy ne bízzák szavazatukat a VMSZ-re. Nemrégiben egyébként a VMSZ tisztségviselői beszéltek arról egy hajdújárási fórumon, hogy a szövetség aktivistái „segítenek a szavazólapok helyes kitöltésében”.
Eközben bár a Nemzeti Választási Iroda pontos szám szerint és elszámolási rend mellett nyomtatja a szavazólapokat, mégis vannak a hírek szerint olyan VMSZ-es aktivisták, akik kitöltetlen szavazólapokhoz jutottak. Ez egybecseng a Szabad Magyar Szó portál által közölt írás információival, miszerint Zentán 100 dinárt (kb. 260 forint) adnak egy kitöltetlen szavazólapért
A Jobbik kiáll a választások tisztasága mellett, és árgus szemekkel figyeljük a Fidesz, valamint szövetségesei ezzel kapcsolatos ténykedését. Amennyiben a sajtóban megjelent esetek valóban megtörténtek vagy megtörténhetnek, felvetik a választási csalás alapos gyanúját. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezért felszólítja a Vajdasági Magyar Szövetséget, hogy a visszaélések gyanúja kapcsán tisztázzák magukat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése