2012. március 25., vasárnap

KILÉPÉSI NYILATKOZAT


Én, Bacskulin István, szőlész borász szakmérnök clj. mint a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) alapító tagja, kinek tagsági igazolvány száma 003, a mai naptól 2012. március 21-től, kilépek a VMSZ tagjai sorából.

A VMSZ közel 12 éve részt vesz a hatalomban, miközben a vajdasági magyarok (demográfiai, foglalkoztatási, oktatási stb.) helyezte folyamatosan romlik. a pártban sajnos eluralkodott a személyi haszonszerzés és csoportérdek.

Szomorú vagyok, hogy a négy másik magyar párt sem tudott megegyezésre jutni a választásokon való közös fellépés kérdésében.

Sajnos a VMSZ községi vezetősége az elmúlt közel 4 év alatt a polgártársaink érdekeit figyelmen kívül hagyva a folyamatos meggondolatlan és rossz döntésekkel sikeresen tönkretette az önkormányzatot, mint például a Brantner Kft.-vel kötött, a községre nézve hátrányos szerződés, a magyarkanizsi nagyutca lezárása, a kaszárnya bankkölcsön útján történő megvásárlása.

Mesterien manipuláltak a horgosi nagyberuházásokkal és már vagy 3 éve a településnek nincs kultúrháza, csak egy nagy rakás szemétdombja a falu közepén. a nagy pénzekért uniós elvárásoknak megfelelő új játszóteret így sikeresen elzárták a gyerekek elől. Az sem érdekli a helyi vezetőket, hogy a helyi járulék bevezetése nagyon csúfos vereséget szenvedett.

A VMSZ megalakulásakor demokratikus, többesjelöléssel és titkos szavazással jelölte a képviselőit, most horgoson a képviselőjelölésekkor a VMSZ alapszabályát mellőzve kézfelemeléssel egy előre felolvasott listát szavaztattak meg, az sem érdekelte a jelenlévő magas rangú vezetőket, hogy a szavazás érvénytelen volt, mivel a tagság 1/3 sem jelent meg az ülésen.

Nem én hagyom el az általam is alapított VMSZ-t, hanem a szervezet hagyja el lassan a tagságot.

Nem lépek be más pártba – habár felkérés már nagyon régen van – állampolgárok csoportjával, függetlenként veszek részt a május 6-i választásokon.

Tisztelettel:
Horgos, 2012. március 21.

Bacskulin István
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000294344364

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése