2013. szeptember 22., vasárnap

A Magyar Ifjúsági Konferencia kéri a délvidéki magyarellenes rendelkezések megszüntetését

logo mikA Magyar Ifjúsági Konferencia Állandó Bizottsága – László Bálint, a Magyar Remény Mozgalom elnökének javaslatára – 2013. szeptember 18-án tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi közleményt fogadta el:
“A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) üdvözli a magyar és a szerb államfő csúrogi főhajtását, amely szimbólumává válhat a közép-európai megbékélésnek, és példaként kell szolgálnia Kijev irányába is.
A Magyar Ifjúsági Konferencia Állandó Bizottsága örömmel nyugtázza azt az erkölcsi gesztust is, amellyel a szerbiai parlament elítélte az 1944/1945 során elkövetett délvidéki népirtás tetteit, amely során nemzeti hovatartozásuk alapján végeztek ki több tízezer ártatlan magyar embert.
Ugyanakkor, számítunk arra is, hogy Szerbia Kormánya – a korábban tett ígéretével összhangban – hatályon kívül helyezi a kollektív bűnösséget tartalmazó jogi aktusokat (a Megszállók és Segítőik Bűntetteinek Feltárását Végző Bizottság 1945. január 22-ei és 1945. március 26-ai határozatai), elsősorban a három délvidéki község (Csúrog, Mozsor, Zsablya) magyar lakossága elleni rendelkezéseket, amelyek a mai napig érvényben vannak.”

Terhes Tamás  
DélHír portál: http://www.delhir.com/delvidek/magyarsag-koezelet/14159-a-magyar-ifjusagi-konferencia-keri-a-delvideki-magyarellenes-rendelkezesek-megszuenteteset, 2013. szeptember 21. szombat, 20:00 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése