2014. január 14., kedd

A roma aktivistát nem is támadták meg?


A roma aktivistát nem is támadták meg?
Az újvidéki rendőrség közölte, feljelentést tesz Oláh Vince ellen hamis bejelentés gyanúja miatt.
A közlemény szerint alapos a gyanú, hogy Oláh január 6-án hamis bejelentést tett, miszerint megtámadták, fizikailag bántalmazták, könnyebb sérüléseket okozva neki, mindezt nemzetiségi alapon.
Oláhot azzal is gyanúsítják, hogy nem voltak valósak azok a tavaly októberi sértő és fenyegető sms-üzenetek sem, amelyekkel kapcsolatban ugyancsak bejelentést tett, s amelyekkel állítólag személyi biztonságát veszélyeztették. “Intenzív vizsgálat és feltárás után a rendőrség, az illetékes ügyészséggel konzultálva olyan információk birtokába jutott, amelyek alapján feltételezhető, hogy mindezt Oláh kitalálta és ezek az információk elegendő alapot nyújtanak egy ellene irányuló bűnvádi feljelentés megtételéhez”, áll egyebek között a rendőrség közleményében.
Emlékeztetőül, Oláh Vince január 8-án a médiumoknak azt nyilatkozta, hogy a pravoszláv karácsony estéjén, január 6-án ismeretlen tettesek bántalmazták az újvidéki Telep városrészben lévő háza előtt, amikor feleségével hazatértek a sétából.
Az Oláh elleni támadást nagyon sokan, a polgármestertől a politikai pártok többségéig, mélységesen elítélték. Az 021 a mai hírek kapcsán kereste Oláh Vincét, de nem tudta elérni.
Miután az újvidéki rendőrség ma megjelentette közleményét és fény derült a hamis bejelentésre, Miloš Vučević újvidéki polgármester azt nyilatkozta, jellemző, hogy az eszközök odaítélésére kiírt pályázatok előtt mindig megjelennek a veszélyeztetett vagy magukat veszélyben tudó csoportok. Hozzátette, minden erőszakot és minden támadást elítél, de elítéli a zsarolási kísérleteket is, s ez nem fog sikerülni ezúttal sem. (021)
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/16566/A-roma-aktivistat-nem-is-tamadtak-meg.html, 2014. január 13. [18:05]

József Pintér · Temerin
Szerintem ez nagyon hasonlít a Malina Hedvig ügyhöz a Felvidéken. Gyorsan tanulunk a szlovákoktól. A többségi nemzetz nem lehet megvádolva kisebbségellenességgel! Maga az állam garantálja a világszínvonal feletti kisebbségi jogokat! Mint a temerini fiatalok esetében is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése