2014. január 3., péntek

A VMSZ vezetői nemkívánatos személyek Péterrévén

MRM: Pásztor István a nem teljesített ígéretek után látogat Péterrévére

Közel két éve annak, hogy Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke lakossági fórum keretén belül a tiszamenti Péterrévén járt.

Utolsó látogatására a 2012-es májusi választások előtt került sor, amikor több ízben szerveztek lakossági fórumokat a településen elviselhetetlené váló  közbiztonsági helyzet témájában. Akkoriban a péterrévei polgárok civil polgárőrség szervezésébe fogtak, mely kezdeményezést Pásztor István csak a balkáni háborúk szabadcsapataihoz hasonlította, és elítélte azok segítő szándékát.


Ellenben akkor ígéretet tett, hogy ő és pártja vezetői (akik közül jelen volt a pártelnök fia, Pásztor Bálint, valamint Varga László és Egeresi Sándor is), hogy a havi szinten látogatnak majd vissza falunkba, hogy felmérjék a közbiztonság helyzetét, annak esetleges romlását vagy javulását.

A 2012 májusában lezajlott választások, a kampány és a voksok hajszolása után a VMSZ számára tovább nem volt érdekes a péterrévei emberek sorsa, megfeledkeztek a faluról és annak gondjairól. Pásztor István ma sem segítő szándékkal, hanem a helyi Disznótoros Fesztivál főszónokaként érkezik a rendezvényre, politikai beszédet mondani.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) péterrévei tagszervezete elítéli ezt a magatartást, és felelős közszereplőként és politikusként felszólítjuk, hogy a lakomák és vígadalmak látogatása helyett tevőlegesen járuljon hozzá a helyi lakosság helyzetének javításához.

Véleményünk szerint a VMSZ-nek előbb el kellene számolnia azzal a rombolással, amelyet Péterréve ellen követtek el, amikor egyes tagjaik közreműködtek a koszovói cigányság faluba való betelepítésében, vagy amikor a pártjuk vezetői a tevőlegesen részt vettek abban, hogy a faluból elhelyezzék az emberek által szeretett fiatal papunkat, vagy amikor útmenti gazembereknek és szabadcsapatoknak nevezték azt a közel száz polgárőrt, akik nemzetiségtől és politikai hovatartozástól függetlenül kiálltak a település biztonságáért.

Éppen ezért az MRM helyi szervezete szerint a VMSZ vezetői nemkívánatos személyek Péterrévén, mindaddíg amíg nem teszik jóvá a falu ellen elkövetett hibáikat.

Az MRM Péterrévei Helyi Szervezete
 Péterréve, 2014. január 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése