2018. március 21., szerda

A VMSZ elnöke a magyarság nevében beszélt Brüsszelben, de nem kellett volna

 

Pásztor István hétfőn a Magyar Néppárti Képviselőcsoport, valamint a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen szólalt fel Brüsszelben – olvasható a párt honlapján.

„Ha összemérnénk a magyarokat az európai nemzetekkel, a tőlünk nyugatra lévőkkel, büszkén kihúzhatjuk magunkat, van mire büszkének lennünk” – jelentette ki.
Nos, csak hogy ne feledjük: Pásztor lepaktált a haladó rezsimmel, odadobta a délvidéki maroknyivá zsugorodott magyarságot Aleksandar Vučićnak és társainak. Ezzel sikerült még megalázóbb helyzetbe sodorni a délvidéki szórványt, aminek egyik következményeképpen immár családostul távoznak külföldre a helyi magyarok.
A VMSZ elnöke elmondta: „március 15-e nem ért véget Világossal és Araddal sem. Százhetven éve beírták a történelemkönyvekbe, hogy Magyarország a parlamentáris demokrácia hazája… …A mi felelősségünk, hogy ne titkoljuk el, amit képviselünk, azt, akik vagyunk. Ahogyan nem tettük ezt 1848-49-ben, úgy nem tesszük ma sem” – fogalmazott Pásztor, aki manapság „kedves Ácónak” nevezi Vučićot.
Ezek tükrében meglehetősen gyomorforgató, hogy a VMSZ-elnök párhuzamot vont az 1848-as forradalmárok és saját maga között (is)…
Kijelentette: „a magyarok nem fogják meggondolni magukat, legfeljebb némi szomorúsággal tudomásul veszik, hogy Európában úgy a másik fél megértésének, mint a választókra való odafigyelés és megfelelés eszméje megkopott, elhasználttá vált, ezért félredobták”.
Ezt az Európával szemben megfogalmazott kritikát valószínűleg másik jóbarátja, Orbán Viktor magyar miniszterelnök adhatta a szájába…

http://delhir.info/2018/03/21/vmsz-elnoke-magyarsag-neveben-beszelt-brusszelben-de-nem-kellett-volna/, 2018. március 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése