2018. március 19., hétfő

A tartományi „közszolgálati” televízió legkevésbé Délvidékkel foglalkozik

 

A Vajdasági Rádió és Televízió (VRTV) legfontosabb hírműsorainak első tíz percében a belgrádi eseményekkel kapcsolatos hírek dominálnak, méghozzá abszolút mértékben – derül ki a Slavko Ćuruvija Alapítvány  elemzéséből.

Ugyanakkor ez az elemzés azt is kimutatta, hogy számos délvidéki település csak az állami és tartományi tisztségviselők látogatása során  kap teret a VRTV központi hírműsoraiban.
A 17 órási Híradóban és az esti Vajdasági híradóban november és december során sugárzott 403 híranyag közül a híranyagok 45% -a (178) belgrádi eseményekkel foglalkozott  – jóval több, mint Újvidékkel (43) és a többi délvidéki településsel(27).
Na és miként tudósít a VRTV – amely hivatalosan még mindig  tartományi közszolgálati médium  –  Délvidékről? Novemberben és decemberben a 45 délvidéki helyi önkormányzat  közül csupán 27 önkormányzattal foglalkoztak a szerkesztőségek.
Míg a délvidéki önkormányzatok több mint egyharmadával egyáltalán nem foglalkoztak, azon települések, amelyek  szerepeltek a hírműsorokban, leggyakrabban csak  a magas rangú állami és tartományi vezetők látogatása során voltak érdekesek a szerkesztőség számára.
 
1. Belgrád; 2. Újvidék; 3. A többi délvidéki település; 4. A többi szerbiai település; 5. Európa és a nagyvilág; 6. Régió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése