2019. november 19., kedd

Vagyon-visszaszármaztatás:

A tulajdonosok tizenöt százalékát kapják majd vissza az elkobzott vagyonuknak

Vagyon-visszaszármaztatás: A tulajdonosok tizenöt százalékát kapják majd vissza az elkobzott vagyonuknak

A Vagyon-visszaszármaztatási Ügynökség eddig 4651 üzlethelyiséget, 997 lakást és 1058 épületet adott vissza a jogos tulajdonosának, ami összesen 6706 objektum, amelyeknek az összterülete 506 ezer négyzetméter, közölte Strahinja Sekulić az ügynökség igazgatója, aki hozzátette, a templomok visszaszármaztatása már a végéhez közeledik, ugyanis az ingtalnaok 98 százalékát már visszaadták, s emellett Szerbia 65 millió eurót fizet majd a Zsidó Hitközségek Szövetségének.
Sekulić a Politika napilapnak adott interjúban elmondta, hogy az ügynökség a korábbi tulajdonosoknak vagy az örökösöknek a fent felsoroltakon kívül még 435 hektár építései telket, 58 520 hektár mezőgazdasági földterületet, valamint 5755 hektár erdőt és erdősített területet. Az ügynökség igazgatója arra is kitért, hogy az elkobzott vagyon összértéke 13,4 milliárd euró, de ezt az állam nem tudja kifizetni.
„Az állam kapacitásai olyanok, hogy ezt az összeget nem lehet teljes egészében kifizetni” – mondta Sekulić, aki szerint erre a célra a szerb állam kétmilliárd eurót különített el, amelyet majd a korrigált szorzószámok alapján fizetnek ki. Az igazgató szerint a tulajdonosok a becsült vagyonnak a 14-15 százalékát kapják majd, s a kártérítés összege nem haladhatja meg a félmillió eurót.
Sekulić arról is beszélt, hogy a külföldi állampolgárok, elsősorban a németek és a magyarok esetében megoldódtak a vagyon-visszaszármaztatással kapcsolatos kérdések.
2019. november 18. [18:39]
https://szabadmagyarszo.com/2019/11/18/vagyon-visszaszarmaztatas-a-tulajdonosok-tizenot-szazalekat-kapjak-majd-vissza-az-elkobzott-vagyonunknak/


Uzelac: Még nagyobb igazságtalanság ér bennünket, mint amikor a vagyonunkat elkobozták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése