2015. november 19., csütörtök

Az MPSZ tiltakozik az Újvidéki Televízió Szembesítés című műsorában elhangzottak ellen


Az MPSZ tiltakozik az Újvidéki Televízió Szembesítés című műsorában elhangzottak ellen
Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke a sajtótájékoztatón
Az Újvidéki Televízió Szembesítés című műsorában lefasisztázták a magyar népet és a második legerősebb magyar pártot, a Jobbikot, szögezte le mai zentai sajtótájékoztatóján Rácz Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség elnöke, aki elmondta, álláspontja szerint ezen állításokat nem hagyhatják szó nélkül. A sajtótájékoztatón tudatta az Újvidéki Televízió felé irányuló követeléseit is.
– November 11-én az Újvidéki Televízió Szembesítés című műsorában három párt, a Szocialista Párt, a Demokrata Párt és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga képviselője vett részt. Ezzel a műsorral azért foglalkozunk, mert ebben a műsorban olyan hazugságok hangzottak el, amelyeket nem hagyhatunk szó nélkül. Azért beszélünk erről most, mert vártuk, hogy hátha reagálni fognak a parlament képviselői, a magyar parlament képviselői vagy akár a magyar diplomácia, hiszen ebben a műsorban Magyarországot szinte fasiszta országnak, a magyar népet pedig fasiszta népnek kiáltották ki. Az alapvető téma, amiből mindez elindult, az a Jobbik zentai irodájának a megnyitása volt. A Jobbikról gondolkodás nélkül azt mondták, hogy fasiszta jellegű, olyan elveket képvisel, a Fideszről pedig azt mondták, hogy az annál is rosszabb, veszélyesebb Szerbiára. Mi ez ellen tiltakozunk, felemeljük a szavunkat, és azt mondjuk, hogy itt az ideje, hogy lépjen a magyar diplomácia ezzel kapcsolatban. Bizonyítékát látjuk ebben a megnyilvánulásban annak, hogy nem történt meg a szerb–magyar megbékélés. Láttuk azt a gyűlöletet, amely sugárzott ezekből az emberekből, ahogyan gyűlölték a magyar embereket. Az a rengeteg hazugság, amit összehordtak, egyszerűen katasztrofális – hangsúlyozta Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke.
– A Magyar Polgári Szövetség követeli az Újvidéki Televíziótól, hogy vagy hívja meg a Magyar Polgári Szövetséget ebbe a műsorba, hogy tisztázzuk a dolgokat, és elmondhassuk a valós igazságot, vagy pedig ők, saját maguk tegyék közzé, hogy minden, ami ott elhangzott ezekkel az ügyekkel kapcsolatban, az hazugság – szögezte le Rácz Szabó László.
H. G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése