2015. november 4., szerda

A VMSZ hamisítja a Szabadkai Rádiót

radio-suboticaaaaaLegalábbis erre a veszélyre hívta fel a figyelmet Németh Ernő, a mai nappal megszűnt Szabadkai Rádió magyar szerkesztőségének korábbi vezetője, aki a legnagyobb közösségi portálon figyelmeztet: "Az IGAZI Szabadkai Rádió itt szól! Vigyázat, mert hamisítják!".
 
Ugyanis a Szabadkai Rádió egész napos magyar adásának korábbi években használt hullámhosszán ma már a Szabadkai Magyar Rádió köszöntötte a hallgatókat. Ez ugyan sem jogi, sem szellemi tulajdonosa a korábbi Szabadkai Rádiónak, egyszerűen csak a kínai piacokról ismert névmódosítással igyekszik megtéveszteni a fogyasztókat, esetünkben a hallgatókat. 

A plagizáló új rádió jogi aggályokat is felvet, ugyanis a Pannónia Alapítvány által alapított új médiaház egy közszolgálati hullámhosszt használ, amelyet azonban a hatályos törvények szerint nem birtokolhatna a kereskedelmi rádióként működő új Szabadkai Magyar Rádió. Erre a jogi aggályra egyébként a rádiót fenntartó alap tulajdonosai is felhívták a figyelmet, ugyanis a VMSZ holdudvarába tartozó Pannónia Alapítványban három olyan személy is tulajdonos, akik az utóbbi hónapokban összerúgták a port a VMSZ-el. Ezek: Korhecz Tamás, az MNT korábbi elnöke, Varga László, korábbi VMSZ-es köztársasági képviselő, illetve Varga élettársa, Szilágyi Dorottya. 
 
A Pannon Rádió 2-nek is "csúfolt" médiaház vezetői és szerkesztői is közvetve bevallották, hogy csak sleppjei lesznek, a szakmai szervezetek által is VMSZ-es pártmédiának tartott Pannon Rádiónak. Maráci Barabás Mónika, a Pannon TV-nek nyilatkozva elmondta "Olyan témákkal készülünk, amelyek idő szűke miatt nem tudtak helyet kapni a Pannon Rádióban."
 
A Szabadkai Rádió lenyúlását, Bodzsoni István, a Pannónia Alapítvány igazgatója így fogalmazta meg: "Amit ők dolgoztak (a Szabadkai Rádió munkatársai - a szerk.), ők tettek ott, az alapozta meg annak a lehetőségét, hogy ezt a műsort itt folytatni lehet." Ez bizony így van, de ez szinte minden tetten ért tyúktolvaj is elmondhatná, és akkor is igaz lenne. 
 
Németh Ernő, aki mint rendes kapitány még a hajó elsüllyedése után sem hagyta el a fedélzetet, a mai nap során a Facebook portálon több posztot is megosztott a rádióval kapcsolatos gondolatairól és észrevételeiről. 
 
Többek között Újhelyi Ákos, a VMSZ tartományi listavezetőjének a bejegyzését, amelyben egyenesen a Szabadkai Rádió logóját elcsórva és azt felhasználva hirdetik az új médiumot, és egyben az újabb "nemzetpolitikai sikerüket".
 
 
Hasonlóan boldog volt Pásztor Bálint is, aki szintén bejelentette, hogy megmentették a Szabadkai Rádiót, minden egyéb zavaró tényezőt a téma kapcsán csak acsarkodásnak, a VMSZ-, MNT-ellenes támadásnak, a közösségen belüli feszültség keltésnek és széthúzásnak ítél a bejegyzésében... Így merjen az ember nem egyetérteni Pásztor István első szülött fiával, a délvidéki magyar érdekképviselet vér szerinti trónörökösével.
 
Ifjabb Pásztorral a bejegyzése alatt némi vita támadt, hiszen több ezer ember írt alá egy tiltakozó petíciót, amely kapcsán a pártpolitikus értelmezési vitába keveredett Tóth Imrével, a Szabadkai Rádió korábbi munkatársával. 
 
 
A tények magukért beszélnek, a legnagyobb szerbiai kisebbségi párt újabb médiaházat tett tönkre, kebelezett be és miközben a magyarság száma rohamosan fogy, eközben jóformán minden szinten hatalmon lévő párt házimédiáinak száma egyre csak gyarapszik. 
 
R. P. 
Közzétette: Szerkesztő 2015. november 01. [23:1]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése