2011. november 23., szerda

Napirenden a rehabilitációs törvény


Szerbia Képviselőházában kedden befejeződött a szavazást 27 törvényjavaslatról, és utána új ülés kezdődött, amelynek napirendjén egyebek között a rehabilitációról szóló törvény javaslata is szerepel. A parlamentben befejeződött a szavazás, amely
csütörtökön megszakadt, miután a teremből távoztak a Szerb Megújhodási Mozgalom (SPO) képviselői. Ők azt követelték, hogy szavazzanak a kormány válaszáról is, amelyet a Srđan Srečković vallásügyi és diaszpórával megbízott miniszter munkájára vonatkozó interpellációra adott (a miniszter egyúttal az SPO alelnöke is).
Nem okozott gondot a képviselők létszáma.
A rehabilitációról szóló törvény javaslatával kibővül azoknak a személyeknek a köre, akiknek joguk lesz a rehabilitációra és a vagyonuk visszaszerzésére, és ezzel elhárul az igazságtalanság ezekkel a személyekkel és családjukkal szemben – közölte ma Oliver Dulić területrendezési és környezetvédelmi miniszter. A rehabilitációról szóló törvény javaslatát a szerbiai képviselőházban megindokló Dulić elmondta, hogy a rehabilitációra és a vagyon-visszaszerzésre nem lesz joguk a megszálló erők és a quisling egységek tagjainak, akik a második világháború alatt Szerbia területén háborús bűnöket követtek el, illetve közreműködtek azok végrehajtásában.
http://www.vajma.info/cikk/szerbia/15720/Napirenden-a-rehabilitacios-torveny.html, 2011. november 22. [20:18]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése