2012. július 27., péntek

Megszakadt az ülés

Az MNT közleménye 

A Magyar Nemzeti Tanács július 25-én megtartott 23. rendes ülése megszakításra került. Az ülés folyamán 22 tanácstag jelent meg, azonban az ülés közben a Humentis – Demokrata Párt két képviselője, valamint a Magyar Liga, a Magyar Remény Mozgalom és a Kézfogás a Magyarságért listák képviselői elhagyták az üléstermet, így az MNT kétéves tevékenységéről szóló beszámoló elfogadása és az újvidéki Jogi Karon a 2012/2013-as tanévre vonatkozó felvételi vizsgával kapcsolatos záradékjavaslat nem kerülhetett szavazásra.
Az MNT elnöke a 23. ülés folytatását 20 napon belül hívja össze, amikor a meg nem tárgyalt napirendi pontok szerinti előterjesztések kerülnek megvitatásra és döntéshozatali eljárásba.

Magyar Szó, 2012. július 27., 4. o.
 

Az MNT-ben kétszer kettő néha öt?!

Reagálás az MNT közleményére

A Magyar Remény Mozgalom elnökeként és az MNT-ben helyet foglaló ellenzéki képviselőként szeretnék reagálni a Magyar Nemzeti Tanács által 2012. július 26-án  kiadott Megszakadt az ülés c. közleményére. Tájékoztatom a nyilvánosságot, hogy a jegyzőkönyvek tanulsága szerint az MNT üléseiről legtöbbet hiányzók között az ,,előkelőelső 8 helyet mind a VMSZ által támogatott Magyar Összefogás lista képviselői foglalják el, összesen 75 (!) hiányzással (a legutóbbi, félbeszakadt ülést még bele sem értve). Közülük ketten is az ülések több mint felén nem vettek részt! Az MNT 23. ülésén az ellenzéki képviselők többsége megjelent, míg a VMSZ képviselőinek közel egyharmada döntött nyaralás vagy más elfoglaltság mellett az ülésezés helyett. Az MNT vezetése a szóban forgó ülés idő előtti megszakadását az ellenzék nyakába próbálja varrni, holott, a kvórumot a hatalomnak kell biztosítania és éppen az ő képviselőik elmaradása okozta az előállt helyzetet. Ebben a formában az MNT-ben vezetést gyakorlók jobban tennék, ha máskor nyílt önkritikát gyakorolnának, mások jogtalan pocskondiázása helyett.

László Bálint
az MRM elnöke
az MNT képviselője
Szabadka, 2012. július 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése