2012. július 7., szombat

Répás: a külhoni magyar civil szervezetekkel közösen lehet csak sikeres a jogvédelem


A külhoni magyar civil szervezetekkel együttműködve lehet csak sikeres jogvédelmet megvalósítani - erről Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár beszélt szombaton (július 7-én – B. A. megj.) a X. Vajdasági Nyári Szabadegyetemen tartott előadása után az MTI-nek.
A politikus emlékeztetett, hogy a közelmúltban létrejött a kisebbségi jogvédő intézet és alapítvány, amely ezt a tevékenységet hivatott segíteni.
Ugyanakkor – folytatta – a jogvédelem a külhoni magyar civil szervezetekkel együttműködve lehet csak sikeres, csak akkor, ha „egyszerre és egy irányba mozdulunk”.
Szerdától vasárnapig tart a közéleti témákkal foglalkozó és kulturális programokat kínáló X. Vajdasági Szabadegyetem a délvidéki Kishegyes melletti Kátai tanyán.
Répás Zsuzsanna szombaton tartott előadásában beszámolt a nemzetpolitika elmúlt két évéről, az új kormányzati struktúráról. Kifejtette: a nemzetpolitika az őt megillető helyére került, kiemelték háttérbe szorított helyzetéből.
Szólt továbbá a szabadegyetemen résztvevő fiatalok előtt az oktatási intézmények kiemelt támogatásáról, valamint a külhoni magyar óvodák éve programról, amely érintette a Vajdaságot is. A programot idén indították és e célra összesen százmillió forintot különítettek el a költségvetésben.
A helyettes államtitkár nagyon fontosnak tartja a nyári szabadegyetemeket, egy olyan lehetőségnek a találkozásra, a fiatalok közötti párbeszédre, amit nem szabad kihagyni. A vajdasági rendezvényre a Kárpát-medence minden régiójából érkeztek fiatalok – jegyezte meg. (MTI)

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/13763/Repas-a-kulhoni-magyar-civil-szervezetekkel-kozosen-lehet-csak-sikeres-a-jogvedelem.html, 2012. július 7. [15:22]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése