2013. március 19., kedd

Összefogás a gyilkosok ellen

A szombaton (március 16- án – B.A. megj.) Óbecsén történt brutális bűntett elkövetői ellen még mindig folyik a nyomozás



A buszmegálló, ahol az eset történt (Fotó: Fehér Rózsa)

Harminckilenc órával az Óbecsén történt brutális gyilkosság után az ügyben végre megszólalt a rendőrség is. Szűkszavú közleményükben mindössze annyit közöltek a nyilvánossággal: Óbecsén vasárnap egy óra 20 perc körül a Péterrévei út 24-es számú háza előtt megtalálták a kiskorú Bilicki Ervin (1995) élettelen testét. A rendőrség intenzív nyomozást folytat a fiú halála körülményeinek a felderítésére, melynek eredményéről időben értesíteni fogják a nyilvánosságot.
Siniša Šijačić, az óbecsei egészségház igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a holttestet vasárnap hajnalban Újvidékre szállították igazságügyi orvosszakértői vizsgálatra, feltehetőleg hétfőn el is végezték a boncolást, így a nyomozóhatóság már ismerheti a halál pontos okát. Az igazgató elmondása szerint a helyszínre érkező mentősök, akik sikertelenül próbálták újraéleszteni a fiút, a legtöbb sérülést az áldozat fején találták.
A szombat éjjel történt gyilkosság kapcsán elsőként a Demokrata Párt óbecsei szervezete adott ki közleményt, ebben részvétüket fejezték ki az áldozat családjának, rokonainak és barátainak. A közleményben többek között azt írják: remélhetőleg a tettesek a lehető legrövidebb időn belül rács mögé kerülnek, és hasonló eset soha többé nem fordul elő Óbecsén, az önkormányzatot pedig felszólították arra, hogy az egyre gyakoribb erőszakos cselekmények miatt tegyenek meg mindent a megelőzés érdekében.
A szombat éjjel történt brutális gyilkosságban egy 17 éves fiú vesztette életét. Az eset az óbecsei vasútállomással szemben lévő buszmegálló mellett történt. Bilicki Ervin, az áldozat az egyik közeli kávéházból tartott hazafelé, amikor több ismeretlen személy szinte a felismerhetetlenségig összeverte. A Facebookon Életfogytiglan Bilicki Ervin gyilkosainak névvel csoport alakult, amelynek tagjai összefogást szorgalmaznak a kegyetlen gyilkosok ellen.
fero
Magyar Szó, 2013. március 19., 1. és 5. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése