2014. november 26., szerda

Pásztor István mondjon le!

Már hosszú idő óta íródik ez a levél. Hol papíron, hol a fejekben. Állandóan egy a kérdés. Van-e más megoldás? Egyszerűen nincs más megoldás, de ez sem biztos, hogy megoldás lenne. Mindenesetre meg kellene próbálni. Én, Kiss Igor, délvidékiként, óbecseiként, egyetemet végzettként, doktoranduszként, polgárként, fiatal házasként, magyarként, autonómia pártiként, megkérem Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, és a teljes pártvezetőséget, mondjon le minden tisztségéről és vonuljon vissza minden közéleti szerepvállalásból. Halkan jegyezném meg, hogy nem véletlen a címben rejlő átcsengés sem és az sem, hogy megkértem, és nem felszólítottam. Röviden indokolnám is.
1)      Az autonómiának csúfolt (hazudott) Magyar Nemzeti Tanácsi választáson Pásztor István és a VMSZ vezetésével minden negatív rekord megdőlt. Történelmi mélyponton a vajdasági magyarok politikai aktivitása és történelmi mélyponton a vajdasági magyar pártok támogatottsága is. Soha ilyen kevés szavazatot nem kapott a legtámogatottabb vajdasági magyar párt. A vajdasági magyarok fele íratkozott fel a kisebbségi magyar névjegyzékre, annak alig 40%-a járult urnák elé, és az érvényes szavazatok valamivel több mint 80%-át kapta a VMSZ által vezetett Magyar Összefogás. Magyarul: valamennyivel több mint 40 ezer szavazattal a háta mögött „képviseli” a VMSZ és Pásztor István a 250 ezres vajdasági magyarságot Belgrádban, Budapesten és Európában. Hiteltelen.
2)      A VMSZ által két évtizede „képviselt” modell, miszerint a vajdasági magyaroknak kenyérre van szükségük és nem autonómiára, már rég megbukott, és már védhetetlen. Se kenyerünk nincs, se autonómiánk, és lassan már mi magunk sem leszünk. Tudatosan elszegényített területeken él a magyar, a gazdasági és társadalmi élet szélén. Önazonosságát rég elveszítve, mosogatni jár Londonba, mert se kenyér, se autonómia.
3)      Az a politikai orosz- rulett, amit játszik Pásztor István Belgrád- Újvidék- Szabadka- Budapest tengelyen, az nagyon veszélyes. Elsősorban azért mert csak ő játszik, viszont a golyót mindannyian kapjuk. Természetesen most éppen nem a szó szerinti értelmében. Belgrádban egy olyan kormányt támogat, amely támogathatatlan és amióta a Vucsity vezette politikai opció szerepet vállalt az ország vezetésében, azóta nem látunk mást, mint emberi és politikai összevisszaságot, céltalanságot, döntésképtelenséget, politikai impotenciát, aminek megint csak a nép, ebben az esetben a vajdasági magyarok isszák meg a levét. Egy olyan kormányt támogat, amely pozitív intézkedést nem hozott. Zárolni, csökkenteni, megszüntetni tudott. Káros, nagyon káros. Ráadásul, folyamatosan feltörlik a VMSZ-el és a vajdasági magyarokkal a padlót. Lásd pl.: az Alkotmánybíróság döntését a nemzeti tanácsokkal kapcsolatban, vagy éppen azt a több ezer magyart aki nem tudott szavazni, bár előzőleg értesítve volt, hogy rajta van a névjegyzéken. Újvidéken, a Tartományi képviselőházban annak az évtizedes partnernek szúrná hátába a kést nagy politikai amatörizmussal Pásztor István, aki végett még a 2008-as Magyar Koalíciós autonómiakoncepciót és programot is a sarokba dobta, hátat fordítva nem csak az MK-s koalíciós partnereinek, hanem a választóinak és a nemzetnek egyaránt. Csak a kést, ismételten a vajdasági magyarok fogják a hátukba kapni. A trójai faló ő maga lehet, de ne az egész közösség.
4)      A történelemről szólva, most már attól sem riadnak vissza, hogy saját történelmünket és saját tragédiánkat meghamisítsák, tragédiáinkat elferdítsék. (lásd: http://www.magyarszo.com/hu/2524/kozelet_politika/118454/A-korm%C3%A1nyzati-szerepv%C3%A1llal%C3%A1s-hatalmas-eredm%C3%A9nyt-hozott.htm )
5)      És egyre több lesz a topolyaihoz hasonló eset is. (lásd: http://www.vajma.info/cikk/tukor/6239/Topolya--ahol-az-8220volontor8221-tisztsegviselo-400-ezer-dinart-keres-.html )
És mindez csak a jéghegy csúcsa... Nem kell mélyre ásni... S a történet, a lista, minden pillanatban tovább íródik...

http://kissigor.blog.hu/2014/11/24/pasztor_istvan_mondjon_le

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése