2014. november 16., vasárnap

Áder, tanulhatnál: Rama napról napra fokozza a hangulatot, szerinte a preševói albánok kisebb jogokat élveznek, mint a koszovói szerbek!

0rama presevo 101Edi Rama albán kormányfő kijelentette, hogy a dél-szerbiai községekben (Preševo, Bujanovac, Medveđa) az albánok kevesebb joggal rendelkeznek, mint a Koszovón élő szerbek. Ezzel a nyilatkozatával nehéz lenne vitatkozni, hiszen, mint tudjuk, az észak-koszovói szerbek a brüsszeli megállapodás értelmében a lehető legszélesebb területi autonómiához jutottak.
Ilyesvalamiről a harmadrangú polgárként mélyszegénységben szenvedő és egyre fogyatkozó délvidéki magyarok csak álmodhatnak. Főleg annak tükrében, hogy Orbán, Áder, Pásztor és hasonszőrűek "képviselik az érdekeiket".
Rama hozzáfűzte, nem engedi meg az említett községekben élő albánok szerbségbe való beolvasztását.
Máris bővítették a tiranai egyetem kapacitásait, hogy ott foltytathassák tanulmányaikat a szóban forgó három község fiataljai.
Az albán kormányfő zárt ajtók mögött egyeztetett a preševói és bujanováci politikai vezetőkkel, csakúgy mint Riza Halimivel és Shaip Kamberivel, akik (a VMSZ-es képviselőkkel ellentétben) a szerb parlamentben mindig bátran kiállnak népük jogaiért, gyakran konfrontálódva a velük ellenséges szerb többséggel.
K. P.
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. november 15. szombat, 12:00 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése