2014. november 7., péntek

A délvidéki képviselőház a vidékre költözést támogatja - Kell-e tartani újabb idegen betelepülőktől?

A mai nappal kezdődően fiatal házaspárok számára nyújt támogatást a tartományi kormány, méghozzá a falura költözést serkentve. Különböző délvidéki falvakban vásárol fel az újvidéki hatalom házakat, legfeljebb egymillió dinár értékben. Idén 40 millió dinárt láttak elő erre a célra. Tulajdonképpen, a városból vidékre való kivándorlást segítenék elő ezzel.
A tartomány szerint azért van erre szükség, mert a délvidéki falvakra ráfér a „vérfrissítés” és a fiatalítás, és egyébként is megszámlálhatatlanul sok üres ingatlan van vidéken.
A Vajdasági Televízió beszámolója szerint így sikerült otthont alapítania (még a menekültügyi titkárság által) az Opačić-családnak, akik a kilencvenes években jöttek a Délvidékre. Most aztán házat kaptak a Versec községhez tartozó Temespaulison.
Az új pályázati lehetőségnek köszönhetően az év végéig vásárolhatná meg a tartomány az első házakat, és ha megfelelő lesz az érdeklődés, akkor jövőre még több forrást szánnának erre a célra.
A kezdeményezés szép, de azért illene a politikumnak ezer szemmel figyelnie annak megvalósulását, nehogy ismét (csak) a menekültek, a szerb lakosság érdekei érvényesüljenek. Nem szabad megengedni, hogy támogatott módon (még több) idegen betelepülő érkezzen a magyarlakta településekre.
T. T.
Közzétette: Terhes Tamás 2014. november 06. csütörtök, 22:26 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése