2015. január 26., hétfő

Sokkoló hír: Pásztor ezentúl csak 102 ezer dinárt fog keresni a Tartományi Képviselőházban (+ 10 ezer dinárt kap telefonálásra)!

a pasztor juttatasaMegrövidül Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. A Tartományi Képviselőház elnökeként végzett áldásos munkájáért ezentúl havonta mindössze 102 ezer dináros juttatásban részesül.
Ettől a hónaptól kezdve a képviselőház valamennyi tisztségviselője és képviselője 10 százalékkal kevesebb pénzt visz haza feleségének, élettársának, szeretőjének stb.
Akkor is teljesen érthetetlen, hogyan kereshet pl. Milorad Gašić, a képviselőház főjegyzője 108 ezer dinárt, miközben az említett lefaragás következtében Pásztor, aki első az egyenlők között, hatezer dinárral kisebb summát, vagyis mizér 102 ezer dinárt vehet fel.
Pedig kimagasló eredményeket mutat(ott) fel.
A haladókkal ápolt szoros kapcsolatainak köszönhetően Délvidék egyre több pénzt kap a szerbiai költségvetésből, szaporodnak a jobbnál jobb beruházások, zsugorodik a munkanélküliek száma, leállt az elvándorlási folyamat, tömegesen tér haza a bécsi török éttermekben mosogató, a nigériai ebolás betegeket ápoló stb. délvidéki értelmiség és középréteg.
Reneszánszát éli az egészségügy és a szociális védelem. Egyre több a mosolygós arc, a koldusok és a szerencsétlen kukaturkálók pedig lassan eltűnnek a délvidéki települések utcáiról.
A közbiztonság napról napra stabilabb, alig akadnak betörések, verekedések és egyéb bűncselekmények.
A különböző tolerancia rendezvényeknek köszönhetően a többségi nemzet fiai (a szerb menekültek is) mostanában kifejezetten barátságosak és megértőek a magyarokkal, a horvátokkal, az albánokkal és a többi nemzeti közösséghez tartozó polgárokkal.
Ráadásul úgy hírlik, tovább bővül Délvidék autonómiája.
Ilyen eredmények mellett lecsökkenteni Pásztor juttatását - ez felháborító. Még szerencse, hogy a délvidéki magyarság legnagyobb érdekvédője rendkívül szerény ember, akit ez a csapás nem tántorítja el a küldetésétől.
Pedig a hálátlan délvidéki társadalom havonta immár csak megalázóan kevés 10 ezer dinárt biztosít neki a telefonköltségeire, miközben bizonyára napi szinten hívja Orbán Viktort, hogy egyeztessenek a délvidéki magyarok területi autonómiája kapcsán.
Ha volna igazság, Pásztor István nem ennyit keresne.
Tudjuk, hogy ez számára gyenge vigasz, de mi biztosan nem felejtjük el azt, amit tett az itteni magyarságért. Soha.
K. P.  
Közzétette: Szerkesztő 2. 2015. január 25. vasárnap, 12:00 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése