2018. május 4., péntek

Botrányos:


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Mint ismeretes, a napokban a szerb intézmények hol engedélyezték, hol megtiltották a Szerb Radikális Párt május hatodikára beharangozott herkócai nagygyűlését, Šešelj pedig továbbra is azt állítja, ők mindenképpen ott lesznek.

A helyi lakosságot és az ország minden jóérzésű polgárát joggal nyugtalanítja a háborús uszító, etnikai tisztogatás kezdeményezéséért (amely pont Herkócán kezdődött) elítélt csetnikvajda és társainak legújabb provokációja.
Tomislav Šimić, a herkócai helyi közösség elnöke viszont azt állítja, a polgárokat ez nem érdekli, ők “nem politizálnak”,
csak az a fontos nekik, hogy Aleksandar Vučić szerb elnök egy kisebb gyárat nyisson a településükön. (Pont ő, más nem is lenne érdekes – F. F. megj.)
A Szerb Haladó Párt honlapján ugyan nem szerepel Šimić neve, Facebook-profilján pedig nem írja, hogy a Vučić-párt tagja, “csak” az tudható meg, hogy a rumai községi közigazgatásnál dolgozik. Ebből kifolyólag valószínűsíthető, hogy a haladók tagja, vagy minimum hűséges kiszolgálója.
Mi mással magyarázható, hogy a potenciálisan új herkócai dráma előtt az összes polgár nevében azt állítja, hogy mindenkit csak “a Vučić által megnyitandó gyár” izgatná?
Egyébként ma a 3 300 herkócai lakos 60 százaléka szerb, 30 százaléka magyar, 10 százaléka pedig horvát.

(vesti-online.com és Tanjug nyomán)    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése