2018. május 5., szombat

Vučić:

Tilos minden gyülekezés Herkócán
 Aleksandar Vučić
 Fotó: Tanjug

A szerb állam vasárnapra betiltott minden gyűlekezést Herkócán (Hrtkovci), jelentette ki Aleksandar Vučić elnök, s hozzátette, nem lesz zavargás és rendbontás.
„Nem lesz semmilyen zavargás, összetűzés és gyűlés Herkócán, s arra kérünk minden résztvevőt, aki gyűlést jelentett be, hogy tanúsítson megértést az állam döntésével kapcsolatban” – mondta Vučić.
Arra kért mindenkit, aki gyűlést jelentett be, hogy értse meg, az állam az összejövetel betiltása mellett dönt, amennyiben fennáll a közrend és közbiztonság jelentősebb veszélyeztetésének lehetősége.
„Kérem az LDP-t, az LSV-t, a DS-t és az SRS-t és mindenkit, hogy értse meg, hogy az állam döntést hoz, amikor fennáll a közrend és közbiztonság jelentősebb veszélyeztetésének lehetősége” – mondta Vučić, s hozzátette, az állam minden gyűlést betiltott vasárnapra Herkócán.
Leszögezte, „Szerbia nem a konfliktusok múltjában akar élni, hanem a jövőben, s nem fogja megengedni a lakosság nyugalmának megzavarását az ország egyik pontján sem”.
„Szerbia garantálja a békét, a biztonságot és a stabilitást. Az illetékes szervek végzik a munkájukat és pont” – húzta alá Vučić. (Beta)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése