2024. július 28., vasárnap

Orbán: befellegezhet az EU-nak

 Orbán: befellegezhet az EU-nak

Az AP tudósítás azt emeli ki a nacionalistának minősített Orbán Viktor tusványosi beszédéből, hogy a politikus szerint befellegezhet az EU-nak. Egyben Trump mellett foglalt állást és kirohant a Nyugat ellen.

Úgy fogalmazott, hogy az Unió a dicstelen vég felé tart, mert a világ súlypontja Ázsiára tevődik át. A szélsőjobbos kormányfő éppen akkor szólt a nyilvánossághoz, amikor az európai partnerek mind élesebben bírálják a „békemisszió” miatt. Széles körben úgy tekintik, hogy a szervezeten belül őt fűzik a legszorosabb kapcsolatok Putyinhoz. A nyári egyetemet általában arra szokta használni, hogy jelezze, ideológiailag merre tart a kormánya, illetve hogy nevetségessé tegye az uniós normákat. A mostani megnyilvánulásra a budapesti amerikai nagykövet úgy reagált, hogy egyetlen más szövetségesük sem kampányol ennyire nyíltan és fáradhatatlanul az egyik jelölt mellett a tengerentúli választási hadjáratban.

Látszólag meg van győződve, hogy bármi is történik, az csak segít Magyarországnak, illetve ő magának. Pressman egyben azzal vádolta Orbánt, hogy az a Kreml összeesküvés elméletével házal az USA ellen. Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje:

https://naplo.org/index.php?p=hir&modul=itthon&hir=16492

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése