2018. augusztus 28., kedd

Nagybecskerek községben ismét megrongálták a névtáblákat

 (Közlemény)

Nagybecskerek községben ismét megrongálták a névtáblákat

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga mélységesen elítéli, hogy Nagybecskerek község falvaiban újból lefestették a helységnévtáblákon a kisebbségi nyelvű feliratot – áll Dejan Čaponak, a párt helyi önkormányzati képviselőcsoportja vezetőjének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Dejan Čapo, a nagybecskereki képviselő-testület önkormányzati képviselője, a VSZL  frakcióvezetője

Rámutatott: a Közigazgatási és Államigazgatási Minisztérium kiírta a nemzeti tanácsi választásokat, az ezt népszerűsítő televíziós reklámban pedig még említésre is kerülnek a kisebbségi nyelvű helységnévtáblák, mindeközben a Nagybecskerek közeli falvakban átfestik a kisebbségi nyelvű feliratokat. A VSZL figyelmeztet, hogy Nagybecskereken a község alapszabálya szerint a szerb mellett hivatalos használatban van a magyar, a román és a szlovák nyelv is. Már korábban is összefirkálták ezeket a táblákat, melyeket hónapokon keresztül senki nem tett rendbe, mindaddig, amíg a Liga fel nem hívta a figyelmet erre a vandál cselekedetre.
„Azonban senkit sem vontak felelősségre, a gyűlöletkeltés pedig most megismétlődött” – áll a közleményben, melynek szerzője azzal vádolja Nagybecskerek vezetőit, hogy nem képesek megvédeni a kisebbségek jogait.



A Vajdasági Szociáldemokrata Liga követeli a kisebbségek jogainak tiszteletben tartását és felszólítja a városvezetőket, hogy a helységnévtáblákat állíttassák vissza eredeti állapotukba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése