2019. augusztus 6., kedd

Egységes állásponton a teljes szerbiai ellenzék


Egységes állásponton a teljes szerbiai ellenzék

Hétfőn délután Belgrádban, a Stari grad község épületében találkoztak a szerbiai ellenzék vezetői.
A gyűlést Janko Veselinović nyitotta meg, aki megállapította, hogy valamennyi meghívott megjelent az összejövetelen. Az ülés napirendjén a Megállapodás a néppel elnevezésű dokumentum megvalósítása, illetve a választások feltételeiről decemberben aláírt egyezmény szerepelt.
A gyűlésen a Szövetség Szerbiáért tagjai mellett jelen voltak a Szabad Polgárok Mozgalma, a Szerbiai Demokrata Párt, az Új Párt, a Szociáldemokrata Párt, a Lokális Front, a Ne fojtogassuk Belgrádot, a Modern Szerbia Pártja, az Egy az ötmillióból, a VMDK és a Polgári Platform képviselői is.

Csonka Áron a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke az ülést követően a Szabad Magyar Szónak nyilatkozva aláhúzta, hogy:
A teljes szerbiai ellenzéknek egységes az álláspontja abban, hogy Szerbiában a sajtó nem szabad és nincsenek meg a szabad választásokhoz szükséges feltételek
– mondta Csonka és rámutatott: „A gyűlésen a teljes ellenzék részt vett, tehát azok is, akik nem bojkottálják a parlament munkáját. Megegyeztünk abban, hogy a jelenleg is zajló tüntetéseket támogatni kell és abban is, hogy a továbbiakban is kitartunk amellett, hogy Vučićot és a rezsimet rákényszerítsük arra, hogy normális választási feltételeket és szabad médiát biztosítson, habár most már nagyon szűk a rendelkezésre álló határidő” – mondta a vajdasági magyar politikus.
Fotó: N1 Televízió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése