2019. augusztus 1., csütörtök

Paskó atya tegnap krokodilt, ma pedig kókusztejes csirkelevest evett a thaiföldi tengerparton

 

Paskó Csaba, ̶c̶e̶l̶e̶b̶k̶e̶d̶ő̶ ̶p̶o̶l̶i̶t̶i̶k̶u̶s̶ kelebiai plébános éppen Thaiföldön piheni ki a reverenda súlyát.

Paskó atya a Facebook oldalán osztja meg legfrissebb kalandjait nap nap után, ezúttal Thaiföldről.
Az MNT színeiben politizáló plébános tegnap megosztotta a közösségi oldalán, hogy épp Bangkok, vagy thai nyelven Krung Thep utcáin volt szerencséje krokodilhúst, illetve sült bogarakat kóstolnia. Ma pedig már a tengerparton szürcsölt koktélokat, miután elfogyasztotta a kókusztejes csirkelevesét. 


Paskó atya, nagy világutazó, ha épp nem a fülében csengő Pásztor István beszédeket idézgeti, akkor gyakran útra kel. Így például Délvidék elcsatolásának napján, -amelyet a VMSZ vajdasági ünnepnek szavazott meg- ő Luxembourgban a Gasztronómiai Világbajnokságon főzött épp, majd pedig Trianon gyásznapján is inkább a fakanalat választotta a hívei helyett és akkor Budapesten készített ételeket.
Aki pedig nem olyan szerencsés, mint Paskó atya, annak sem kell itthon sokat aggódnia. Mert a Duna mellett, a bezdáni halászlé legalább olyan finom, mint a kókuszleves Ázsiában, és a Tisza-partján ülve is lehet olyan finom tejfölös lángosokat enni, ami kivált legalább egy maréknyi sült bogarat, és közben még az embernek a gerincét sem kell fogasra akasztania.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése