2019. augusztus 1., csütörtök

Zemunci u Skupštini: Gardoš buše hiltijem, a Sibinjanin Janko liči na Asteriksa

 Zemunci u Skupštini: Gardoš buše hiltijem, a Sibinjanin Janko liči na Asteriksa 
Vesna Cvetanović
Izvor: FoNet/Nenad Đorđević 

Predstavnici inicijative "Sačuvajmo Gardoš i Zemun" poručili su u Skupštini Srbije, kao gosti samostalne poslanice Aleksandre Čabraje, da se vlast ponaša tako da ne vodi računa o interesu javnog dobra i kvalitetu života ljudi, već se jedino vode profitom.
Dragan Stojković, ispred te inicijative, naglasio je da su građani isključeni iz svakog učešča i rasprave o planovima i projekata koji se tiču mesta njihovog stanovanja.
Stojković je predložio da se omogući uvid u planove projekata na teritorijama opština gde će se sprovoditi, kako bi građani imali mogućnost da iznesu primedbe.
Vesna Cvetanović je govorila o rekonstrukciji kule Gardoš, odnosno radovima tokom kojih su radnici "hilti" bušilicom rušili srednjovekovne bedeme tvrđave.
Prema njenim rečima, u opštini im nisu odgovarali, iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture su im davali usmene odgovore, ali su za plan projekta tražili da se plati 5.000 dinara.
Zemun sada ima novi Gardoš, srušene su srednjovekovne zidine i izgrađene nove, rekla je Cvetanović.
Cvetanović je rekla da su načuli i za izgradnju žičare od Muhara do Keja, čemu se stanovnici protive, kao i izgradnji pristaništa kod "Kapetanije" za kruzere.
Ona je kritikovala i spomenik Sibinjanin Janku, navodeći da je od važne istorijske ličnosti napravljena karikatura koja je dobila nadimak po liku iz stripa "Asteriks".
Poslanica Aleksandra Čabraja rekla je da je politčki sistem u Srbiji u dubokoj krizi, da parlamentarni život ne funkcioniše više od pola godina i da su građani izgubili poverenje u stranke koje više brinu o svojim problemima.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése