2019. augusztus 21., szerda

Újvidék:

A VMSZ és a haladók közös politikai sikereiről beszéltek a Szent István napi ünnepen

A tartományi székvárosban a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében emlékeztek meg az augusztus 20-ai államalapítási ünnepről.

Igaz, a délvidéki magyarság ennek a magyar államnak már nem része, de ezt majd novemberben fogják megünnepelni ugyanazok a politikusok, akik tegnap Újvidéken összegyűltek. 
A Pannon RTV beszámolója szerint Igor Mirović a Tartományi Kormány elnöke, alkalmi beszédében kiemelte:  „Itt pontot teszek a múltra, és a jövőről fogok beszélni. Az egységről, az értékekről amelyek összekötnek bennünket. A testvériség és egység ötletéről. Hölgyeim és uraim engedjék meg, hogy külön aláhúzzam, hogy Vajdaság a legjobb bizonyíték arra, hogy a mi közös valóságunk pont ilyen. Az ünnep amelyet ma ülünk, az a politika felett áll. Főként a napi politika felett. Mély meggyőződésem, hogy egy kis árnyékot sem vetek az ünnepre, ha kihangsúlyozom, hogy
döntő szerepe volt ebben két olyan politikai szervezetnek amely Vajdaságban tevékenykedik, illetve Szerbiában. A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt.”

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése