2019. augusztus 12., hétfő

Szerb énekesnőt hívtak meg Szabadka napjának megünneplésére (is) a VMSZ szövetségesei – a mi pénzünkön!



 Nataša Bekvalac (fotó: vesti.rs)

A (relatív) magyar többségű Szabadka város napja alkalmából Nataša Bekvalac szerb énekesnő “szórakoztatja” majd a lakosságot.

A hangvesenyre augusztus 31-én 21 órától kerül sor.
A VMSZ-t cseppet sem zavarja, hogy a városnapi ünnep főszereplője ezúttal sem egy magyar előadó lesz.
Egyébként a korosodó énekesnő – a subotica.com portál értesülése szerint – másfél órás koncertjéért 792 ezer dinárt kap a városi költségvétésből (vagyis a többségében magyar adófizetők zsebéből), mégpedig most, amikor Szabadka története egyik legsúlyosabb gazdasági-szociális-kulturális válságának lehetünk a szemtanúi (és elszenvedői), s amikor a városból gyors ütemben vándorolnak el a polgárok.
Nataša Bekvalac nem turbofolk előadó, de a zenéje így is a tömény giccs kategóriájába sorolható. Népszerűségére a szerbek körében elsősorban a szerelmi-szexuális botrányainak köszönhetően tett szert.
A VMSZ tehát ezúttal sem volt képes (vagy nem is próbálta) meggyőzni az általa dicsőített koalíciós partnerét, a Szerb Haladó Pártot,
hogy – tekintettel egyrészt a város multikulturális jellegére, másrészt pedig a polgárok zömének teljes elszegényedésére – különböző nemzeti közösségekhez tartozó (magyar, szerb, horvát) lelkes helyi amatőrök fellépésével szerényebben ünnepeltesse a város napját.
Többek szerint
az sem lett volna logikátlan, ha idén – figyelembe véve a szinte tragikus egzisztenciális helyzetet – elmarad az ünneplés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése