2021. május 29., szombat

A haladók busszal hozták az import aktivistákat Bácskossuthfalvára a HK lista leadásra

Hatalmas erődemonstrációval akartak üzenni a színtiszta magyar falu lakosainak a haladók. A legutóbbi választásokon ugyan még egy jelöltjük sem volt, most azonban megüzenték: Nyerni jöttek!

VIDEÓ:

https://www.youtube.com/watch?v=UAnRdV1vrMk&t=7s

Ahogy arról a DélHír beszámolt, a Szerb Haladó Párt 18 jelöltje átadta a jelöltségét a helyi közösségi tanácsnoki választásokra. Ezt pedig nem is akárhogyan, hanem egy doboszenekar és tucatnyi pártlobogós aktivista és egy busznyi buzdító haladó párttag jelenlétében tették meg. 

A DélHírnek egy helyi lakos elmondta, a dobszóra, párt zászlók alatt vonuló csoport nem helyi lakosokból, hanem importaktivistákból állt, akiket a haladók a már jól megszokott módszerekkel mozgósítottak a település “megszállására”.

A portálunknak nyilatkozó helyi lakos elmondta, hogy szinte egyetlen bácskossuthfalvi lakos sem volt a zászlós menetelő tömegben. Illetve akik voltak, azok is a betelepült, de a betöréseikről és lopásaikról elhíresült helyi cigány famíliák tagjai voltak.. Sőt, ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy a haladók listáján a jelöltek között sem csak helyi lakosok vannak, hanem néhány „ejtőernyős” jött a nyakukra, hogy máris nyerni és falut vezetni akarjon.

Egy vidéki falucskában ilyen erődemonstrációt rendezni a haladók részéről, azt nem lehet másképp felfogni, mint egy nyílt üzenetet, amelyet egyben a falu lakosságának és minden délvidéki magyarnak is szánnak. Ha ők akarják, akkor jönnek, látnak és győznek! Ennek az elképzelésüknek pedig egyedül a délvidéki magyar választók szabhatnak gátat, hiszen a magyar politikusaink már évekkel ezelőtt kilóra kiárusítottak bennünket, porciókba osztva Belgrád és Budapest között.

https://delhir.info/2021/05/28/video-a-haladok-busszal-hoztak-az-import-aktivistakat-bacskossuthfalvara-a-hk-lista-leadasra/

 

Bačkosutfalvi buli 
 
Bačkosutfalvi buli - A cikkhez tartozó kép

2021. május 29.  20:09 

Az alábbi cikket egy bácskossuthfalvi lakos küldte el szerkesztőségünknek abból az alkalomból, hogy zajlik a kampány a június 13-ai helyi közösségi választások előtt, s e kampány keretében a helyi szinten is győzelemre törő Szerb Haladó Párt a minap zajos pártrendezvényt tartott a településen, s ünnepelte a sikeres aláírásgyűjtést, a jelöltlista átadását. Olvasónk arra kérte szerkesztőségünket, hogy tegyük közzé az írását. Íme:

Május 27-én óriási buli volt Bácskossuthfalván a központban. A nagy vigadalom zenével járt, valamint sok vendég is volt, talán bőven többen voltak a nem bácskossuthfalviak. Helyi suttogások szerint két busszal is érkeztek más fia-borjai.

Na de mire ez a nagy szórakozás, ha a helyiek nem is nagyon vettek részt benne? Sőt, a szemöldökük leszaladt volna a homlokukról, ha ez lehetséges lenne, amikor meglátták a szórakozó embereket. A Szerb Haladó Párt ünnepelt, hogy hétszáz támogató aláírást gyűjtöttek, és a nagy hangzavarban az egykori községháza, ma helyi közösség, épületébe vitték, hogy a támogatói ívek leadásával biztosítsák az indulásukat a helyi közösség választásán. Akkora hangzavart csaptak, hogy még a mindig nagyszájú Délhír portált is megijesztették, ők meg rögtön le is hoztak egy cikket arról, hogy mennyire tragikus a helyzet az 1786-ban 334 családdal betelepült kun faluban. Természetesen szokásukhoz híven nem maradt el a jó véemesz-ezés sem. Nézzünk csak mögé a dolgoknak: mire is volt jó ez az „erődemonstrációs” cirkuszi mutatvány? Mik a tények és a mögöttük álló eredeti információ?

1. Hétszáz támogatói aláírást gyűjtöttek, a faluban az terjed, hogy a piaci szerdai napon gyűjtötte ezt össze a párt, pénzzel honorálva a támogatói ív aláírását. Ha ez valóban igaz, akkor egy szerdai piaci napon egy falubeli kis nyugdíjas azért az 1-2 ezer dinárért aláír, hiszen úgy van vele, választáson úgysem rájuk fogok szavazni.

2. A képeken jól mutat a sok ember, akikkel közösen viszik a bejelentő íveket. De ha a helyi ránéz ezekre, mit lát? Pár moravicai mögött ismeretlen emberek, akik nem is helyiek voltak. Ez már rögtön árnyalja a képet.

3. A moravicai nem fog a Szerb Haladó Pártra x-elni, mivel ez a párt nem tett érdemben eddig a településért semmit. Szavazatokat faadománnyal és pénzzel szeretné megvenni a helyi szóbeszéd szerint, de a helyieknek többet jelent a közösség homogenitása, mint hogy a haladók elrontsák azt az évtizedes fejlődést, amin a kis település átment.

Azok a magyarok, akik pedig feliratkoztak erre a listára, gondolkozzanak el: érdemes-e olyan listán fent lenni, amely párt nem a vajdasági magyar érdekeket akarja megvalósítani, hanem tágabb Szerbiáét? A székelyföldi Marosvásárhelyen, amikor román polgármestere lett a városnak 2000-ben, szinte megállt az idő, legfőképp a magyarok számára. Marosvásárhely az utóbbi évtizedekben majdhogynem semmit nem fejlődött, rengeteg fát vágtak ki, megnőtt a munkanélküliség, nőtt az elvándorlás aránya (főképp a magyarok körében) mire az újonnan megválasztott polgármester, Soós Zoltán lehetőséget kapott. A kisebbségi magyar jogokat csak a VMSZ tudja érvényesíteni, mint amilyen a szabad nyelvhasználat, a magyar kultúránk fejlesztése, az is fontos, hogy a falunak befolyt pénz a helyiek érdekét szolgálja, ne pedig az ország többségét képviselő haladók érdekeit. Bácskossuthfalva lakosságának 86 százaléka magyar, hiba volna kiengedni a kezei közül a magyar önkormányzatot. Ez most rajtunk múlik!

Német Klaudió

https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/26593/Backosutfalvi-buli.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése