2021. május 6., csütörtök

Magyar Mozgalom: A választási visszaéléseket meg kell szüntetni

 magyar mozgalom

A Magyar Mozgalom képviseletében Sövény Ferenc, a szervezet elnöke részt vett az Európai Parlament szerbiai delegációjával Belgrádban május 5-én folytatott egyeztetésen, ahol a szerbiai ellenzék egy részének pártjai és mozgalmai tárgyaltak az EP részvételéről az igazságosabb és demokratikusabb választási feltételek elérésével kapcsolatban. A cél, hogy az Európai Parlament közvetítésével közelebb kerüljünk egy tisztességesebb, igazságosabb választási rendszer megteremtéséhez, ami csökkentené a választási visszaélések és törvénytelenségek számát, javítana a sajtószabadság és az objektív tájékoztatás minőségén és egyenlőbb feltételeket biztosítana a választásokon való részvételre.

A Magyar Mozgalom célja és hitvallása, hogy az elmúlt években felvonultatott választási visszaéléseket meg kell szüntetni. A súlyosan torz médiaviszonyokat, amelyek ellehetetlenítették a polgárok objektív tájékoztatását, vissza kell állítani a normalitás kereteibe. A fékek és ellensúlyok biztosítják a társadalomban, hogy változtassunk az uralkodó állapotokon, hiszen ezek mára tarthatatlanná váltak. Nem tartjuk fenntarthatónak azt a helyzetet, amelyben az állami erőforrásokat, a polgárok pénzét, az aktuális vezetés arra használja, hogy saját hatalmát bebetonozza, hiszen így az intézményrendszer, amely ellátná a polgárokat, a szemünk láttára szűnik meg működni, mivel jelenleg az állami szervekben nem olyan szakembereket alkalmaznak, akik el tudják látni a feladatukat.

A vajdasági magyarságot képviselő mindenkori szervezeteknek, pártoknak lehetővé kell tennie, hogy a magyar közösséget tájékoztató médiumokban kritikus hangok, vagy másként gondolkodó személyek is megjelenjenek. Mára az autoriter rendszer teljes körű kiszolgálása azt eredményezte, hogy a mi, magyar közösségünk tájékoztatásával megbízott médiumokban hatványozott erővel épültek ki a diktatórikus vezetés sajátosságai: a Pannon RTV, a Magyar Szó és a Hét Nap, a teljes kontroll, illetve a gondolat és a vélemény szabadságát megsemmisítő politikai nyomás alatt áll. Az RTV Magyar Szerkesztőségében felbukkanó próbálkozások a pluralizmusra azt jelentik az ott dolgozó szakembereknek, hogy folyamatosan ki vannak téve a szankcióknak, büntetésnek, a szakmai megsemmisítésnek.

Az Európai Parlament Szerbiáról szóló legutóbbi jelentése elmarasztalja a jelenlegi szerb kormányt többek között a fent említett hibákért, valamint jogállamisági és korrupciós problémákra is felhívja a figyelmet – áll a Magyar Mozgalom szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

https://szabadmagyarszo.com/2021/05/06/magyar-mozgalom-a-valasztasi-visszaeleseket-meg-kell-szuntetni/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése