2021. május 5., szerda

Petíciót indítottak a muzslyaiak a tervezett autópálya közelsége miatt

 Petíciót indítottak a muzslyaiak a tervezett autópálya közelsége miatt - A cikkhez tartozó kép

Muzslya központjában, a helyi közösség épületénél gyűltek össze ma estefelé a partiak, főleg a Felszabadulás utca lakói, hogy nemtetszésüket fejezzék ki azzal kapcsolatosan, hogy a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék autópálya közvetlenül a település mellett haladna el, illetve néhány ház, meg a kertek egy része is az épülő autópálya "útjában" vannak. Erre nemrégiben derült fény.

A helyi tanáccsal karöltve petíciót indítottak, amit utána a város önkormányzatához, de az illetékes minisztériumhoz is eljuttatnak.

A muzslyaiak úgy fogalmazták meg a követelésüket, hogy ha lehetséges, akkor az előző tervet vegyék figyelembe, amely szerint a kerülőút Nagybecskerek északi részénél épülne ki, távolabb a lakóházaktól, a lakott területtől. Ha viszont mégiscsak Écska és Muzslya között épülne ki az autópálya, akkor azt a lakott területtől távolabbra tolják ki.

Az összegyűlt tiltakozók beszélgetésből még az is kiderült, hogy nagyon sok megválaszolatlan kérdés felmerül az emberekben, például az sincs tisztázva, hogy a földművesek a határba hogyan jutnak ki, hova tervezik a felüljárót. Ugyancsak gondot jelent az is, hogy a déli szél a kipufogógázokat a település felé fújja, emellett az út közelsége okozta zaj, rezgés is káros lenne az emberekre, de a lakóházaikra nézve is.

Az elkeseredett muzslyaiak kénytelenek ilyen módon próbálkozni, aláírásokat gyűjteni, hiszen az észrevételeket, a panaszokat május 25-éig lehet átadni a városházán. Ezért a helyi közösségben mindennap 8 és 14 óra, valamint 17 és 20 óra között írhatják alá a petíciót mindazok a helybeli polgárok, akik támogatnák a kezdeményezést. Néhány nap múlva, ha ilyen módon kedvezőtlennek minősülne az aláírásgyűjtés, aktivistákat is bevetnének, akik végigjárnák a települést, támogatást kérve a polgártársaiktól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése