2016. szeptember 30., péntek

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége képmutatásnak tartja a migránsáradat elszenvedőiért folytatott VMSZ "küzdelmet"

KÖZLEMÉNY


            
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége képmutatásnak tartja a szabadkai székhelyű párt minapi közleményében hangsúlyozott,  a migránsáradat elszenvedőiért folytatott  "küzdelmet".
            A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége egyszer már rámutatott arra a kettős beszédre amit a szabadkai székhelyű párt művel kvótareferendum gyanánt.  Nem fenntartható az az állapot, hogy Budapestnek azt ígérik a betelepítési kvóta elleni szavazásra fognak buzdítani és eközben Belgrádban, Újvidéken, Szabadkán, Magyarkanizsán a kormányzati felelősségen osztozva mélyen hallgatnak a migránsok tömeges elhelyezéséről.
            Álszent politikai kufárkodásuk leginkább a Magyar Nemzeti Tanács  20-ik rendes ülésén vált nyilvánvalóvá amikor a szabadkai székhelyű párt által bitorolt testület elutasította a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége módosító javaslatait az  MNT elnöke által beterjesztett  Állásfoglalás a Magyarország Köztársasági Elnöke által 2016. október 2-rá kitűzött országos népszavazással kapcsolatos  záradék javaslatára.
            A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége módosító javaslataiban rámutatott azokra a veszélyekre, amelyek a kerítés szerbiai oldalán keletkező migránsáradatból, illetve a Nyugat- Európából visszatoloncolt, elsősorban koszovói romák betelepítéséből  erednek.
           
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége ezt súlyos politikai hibának tartja abban a  politikai helyzetben,  amikor a magyarországi kvótareferendum kapcsán  nem csak a szerbiai és anyaországi, hanem az egész európai közvélemény is felfigyelhetett volna a délvidéki magyarság  problémáira.
            A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szerint ez is csak azt bizonyítja, hogy a szabadkai székhelyű párt által vezetett Magyar Nemzeti Tanács nem érett feladata ellátására, a szabadkai székhelyű párt pedig nem a délvidéki magyarság érdekeit képviseli azokban a testületekben ahol hatalmi tényezőt képeznek.

Óbecse, 2016. szeptember 29.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése