2016. szeptember 15., csütörtök

Hét Nap, Magyar Szó: a jelöltek

A Napló értesülései szerint a napilapnál egy jelölt van (Varjú Márta), a hetilapnál három (Tomek Viktor, Tóth Lívia, Talpai Lóránt.

Lapunk független és megbízható információi alapján az utolsó szakaszába érkezett a Magyar Nemzeti Tanács (valójában a Vajdasági Magyar Szövetség) alapítói hatáskörébe tartozó két médium főszerkesztő választása. Az eddigieknek (Varjú Márta és Tomek Viktor) lejárt a mandátuma és annak rendje és módja szerint kiírták a pályázatokat és most a megjegyezhetetlen nevű igazgató bizottságokon és a többi szerven a sor, hogy megválasszák a legmegfelelőbb vezetőket.
A Magyar Szó első látásra is az egyszerűbb eset: a párt (VMSZ) propaganda kiadvánnyá sínylette le magát - ugyanezzel a vezetőséggel. Tehát: semmi indok, hogy az eddigi sikeres vállalkozás főkolomposait felváltsák jobbakra. Mert ilyenek nincsenek. Talán lennének elhivatottabbak (migráns gyűlöletben) vagy kitartóbban simulékonyak, de a nyerő csapaton nem érdemes változtatni. Ezt nemcsak Murinho tudja, hanem a VMSZ korifeusai is.
A Hát Nappal gondok vannak, mert a Tomek/Tóth páros függetlenebb szerkesztéspolitikára ragadtatta el magát, ami egypárt rendszerünkben méltán kifogásolható, elvetendő és üldözendő. Így aztán lehet találgatni, hogy az Alapító (VMSZ) a három jelölt közül kire mutat rá. Talpai is (impresszumban olvastuk) a szerkesztőség tagja és állítólag publikál a Jó reggelt, Vajdaság nevű, általunk nem lapszemlézett internetes termékben is.
Izgalommal várjuk, hogy most nekilendül a demokratikus káderfolyamat és mindenki elmondhatja majd a véleményét, hiszen a vajdasági magyarság közös értékeiről van szó. Kivéve persze a szerkesztőségeket, mert azért akkora liberalizmust ki látott már, hogy beleszóljanak saját belügyeikbe.
Holnap, szintén független forrásunk szerint, már össze is ül a vajdmagyar újságíró szervezet tájékoztatási bizottsága és az asztalra csap.
A Napló meggyőződése, hogy a következő napok is bebizonyítják: hallatlanul pimaszok és igaztalanok azok az állítások, amelyek szerint diktatórikus módszerek uralkodnának mifelénk. Két ilyen demokrata óriás  (Vučić és Orbán) között más nem rügyezhet mint a színtiszta sajtószabadság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése