2016. szeptember 24., szombat

Főszerkesztő választás mellékzörejjel

Bódis Gábor
Bódis Gábor

Ez a VMSZ ideológiája és immár több éves gyakorlata. Ehhez húzza majd a talpalávalót az eddigi prímás, Varjú Márta és a másik zenész, Talpai Lóránt.

A Magyar Nemzeti Tanács annak rendje és módja szerint jóváhagyta a leendő/volt igazgatónők és főszerkesztők kinevezését (Magyar Szó, Hét Nap). Meglepetés egy szál sem. Csak egy kis vita.
Joó Horti Lívia, a Magyar Mozgalom egyik képviselője (aki mintha a passzív mozgalom egyetlen aktív szereplője lenne) megköszönte a Hét Nap távozó szerkesztőjének, Tomek Viktornak az eddigi munkáját (a MM által közzétett videón ez még nem látszik). Ezt akkor is meg szokták tenni, amikor politikai ellenfél távozik egy tisztségről. És még akkor is ha kurva rosszul csinálta a dolgát. Ez olyan - illem kód. Gyerekszoba meg stb.
Nem így az MNT általunk is bábfiguraként számon tartott elnöke, aki kiállt a pulpitusra és igenis megmutatta, hogy vannak érzelmei.
„…Hajnal Jenő elmondta, Tomek Viktornak nincs mit megköszönni, mert munkája a hazugságok, a rágalmak, a képmutatás, a kreált demokrácia, az úgy tűnik, mintha mindenki benne lenne a lapban tipikus példája volt. Olyan rágalmakat indított, gerjesztett külső munkatársakkal, amelyekről maga is tudta, hogy azok hazugságok. Ez az ember mindent megpróbált, megtett, hogy bárkit bármi áron lejárasson, egy valami volt szent számára, a Magyar Mozgalom – hangsúlyozta az MNT elnöke.”
Ezek után már azok is tudják milyen lesz a jövőbeni Hét Nap, akik a legjámborabbak ezen a tájon.
A kivégző osztagok örökös tagja ehhez még hozzátett egy lapáttal:
„Dudás Károly kifejtette, a Hét Nap a főszerkesztő vezetésével erőteljesen képviselte egy pici csoport érdekét a közösség ellenében. A közösség viszont a felhatalmazott, megválasztott, bizalommal kitüntetett képviselői által tiltakozik ez ellen és megteszi a megfelelő lépéseket. Ez önvédelmi rendszer, amely eltávolítja azokat, akik a közösségnek kárt okoznak.”
Olvassák el az utolsó mondatot jó néhányszor. Lenin elvtárs, ha nem lenne olyan szűk a szarkofágja, már forogna mint i ringlispíl. Eltávolítani a férgeket, az ellenséget, a Sziveri-féléket. A szakemberek minden rendszerben kellenek, ezt már a Tanúból is tudjuk.
Ez a VMSZ ideológiája és immár több éves gyakorlata. Ehhez húzza majd a talpalávalót az eddigi prímás, Varjú Márta és a másik zenész Talpai Lóránt. Ez utóbbi szakmai életrajzából ugyan nem derül ki, hogy mivel érdemelte ki a főszerkesztői tisztséget, de ha esetleg diákkori jó barátság kötné valamelyik VMSZ vezetőhöz, akkor a karrier érthető és előléptetése méltányos.
Így telnek a vajdmagyar sajtószabadság végnapjai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése