2016. szeptember 20., kedd

Halálosan megfenyegették az NDNV jelenlegi és egykori elnökét

Ez már nem az első fenyegetés az Európába igyekvő Szerbiában. Ahol szokás újságírókat gyilkolni. A tetteseket úgysem kapják el.

Levélben halálosan megfenyegették Nedim Sejdinovićot, a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete (NDNV) elnökét, valamint Dinko Gruhonjićot, az egyesület egykori első emberét, továbbá családtagjaikat is, írja a 021.rs.
Az NDNV tájékoztatása szerint a fenyegetés levél formájában érkezett az egyesület címére Sejdinovićnak címezve, az aláírója pedig a Szerbek, Magyarok, Szlovákok és Ruszinok Egyesülete, név azonban nem szerepel a levélben.
A fenyegetésről bejelentést tettek a rendőrségen, s az újvidéki felső ügyészséget is értesítették az esetről. Az NDNV arra számít, hogy a névtelen szerzőt sürgősen kézre kerítik, és megfelelő büntetést szabnak ki rá.
A levél azoknak a sorozatos fenyegetéseknek a folytatása, amelyek az elmúlt napokban irányultak a közösségi hálón keresztül egyes újságírók, elsősorban az NDNV vezetősége és Sejdinović ellen, de a BIRN szerkesztőjét, Slobodan Georgievet is megfenyegették. Habár az esetről értesítették a csúcstechnológiai bűnözéssel foglalkozó ügyészséget, mind a mai napig nem nyilatkoztak az ügyben.
A vajdasági újságíró-egyesület a fenyegetésekről a médián kívül a releváns hazai és nemzetközi intézményeket és szervezeteket is értesítette.
(021/Vajdaság Ma)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése