2016. szeptember 14., szerda

Sajtószabadság mutyilistás módra: Pásztor titkárnője a 7 Nap Igazgató Bizottságában



A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége döbbenten nyugtázza a délvidéki magyar sajtószabadság ismételt megcsúfolását. Ugyanis, a Magyar Nemzeti Tanács utolsó ülésén egy igen fura helyzet állt elő. A mutyilistás többség azt próbálta elhitetni az MNT tagjaival, hogy Pál Károly, a szabadkai székhelyű szerb-magyar párt ügyvezető alelnöke önkéntes alapon, személyes okokra hivatkozva mond le a 7 Nap igazgató bizottságából (TJGYT).

Aki ismeri az említett úriembert az tudja, hogy ő ilyet soha nem tenne meg! Felelős politikusként minden tisztségéhez görcsösen ragaszkodik és hörcsög módjára spájzolja őket. Ezért rögtön tudtuk: valami bűzlik Délvidéken!

Utána néztünk és mit ad Isten, kiderült emberünk azért mondott le mert a 7 Nap igazgató bizottsága összeférhetetlenné vált a médiatörvény 16. szakaszának utolsó bekezdése szerint, hiszen az MNT három politikust nevezett ki a 7 Nap TJGYT-be!

Mivel nemsokára  lejár  a 7 Nap főszerkesztőjének mandátuma és újat kell választani, gondoltak egy merészet a Párt mozgatói és úgy döntöttek ezt a hibát még időben kijavítják. Igen ám! De nehogy valami meglepetés érje a Pártot a főszerkesztő választásánál, vagy ne adj Isten utána, az MNT kivette a politikus Pál Károlyt és a játékba benevezte Faragó Csillát aki a Párt elnökségének, azaz Pásztor István  titkárnője!
Hogy leplezzék a botrányos kinevezést még azt a cselt is bevetették, hogy Faragó Csillát egy egyszerű adminisztratív munkásnak tüntették fel.

Ezek a tények mellett Fodor István kinevezése a Magyar Szó igazgató bizottságába üde színfoltnak számít. Kit érdekel az az apróság, hogy a kollektíva többsége nem támogatja ha a gépezet ott van a háta mögött?

Hát itt tart a mi kis délvidéki sajtószabadságunk! Ennél csak az az aggasztóbb, hogy a  délvidéki magyar közösség, értelmiségiek, újságírók  teljes közönnyel fogadták Pásztor István titkárnőjének kinevezését a 7 Nap igazgató bizottságába. Pedig Tari István a VMDK-Csonka Áron lista MNT képviselője ezt szépen elmondta. Élő adásban. 
http://us11.campaign-archive1.com/?u=bc564c2b14d784b53071ebd00&id=94f3fa3901, 2016. szeptember 8.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése