2016. november 25., péntek

VMSZ-es,,szakemberek'' a közvállalatok élén

]
vkt 
Leváltások és kinevezések – Szüntelen ellenségeskedés a SzHD-VMSZ és az MM képviselői között.
A városi képviselő-testület tegnapi nyolc órás ülésén igen nagyszámú, a szabadkai polgárok számára jelentős döntés született.
Ezek közül kettőt emelnék ki, pontosabban két VMSZ-es tag megbízott igazgatóvá történő kinevezését. Az egyik az a Ződi Ildikó, aki az eddigi igazgatói megbízatásából került a másikba. Eddig ugyanis az Inkubátorház megbízott igazgatója volt, most pedig a Suboticagas megbízott igazgatója lett. Hozzáteszem: a hölgy eddig még nem bizonyította rátermettségét egyik vállalatban sem, sőt az Inkubátorház körüli gondok miatt megrovásban is részesült évekkel ezelőtt. Hogy mennyire jó szakember – vagy inkább csak hű VMSZ-csatlós – rövidesen kiderül.
A másik ,,hatalmas fogás’’ a szintén VMSZ-es Dobó Márta, aki végzettsége alapján ugyan közgazdász, de soha ezzel kapcsolatos megbízatása még nem volt. Évekig vezette a szabadkai CMH irodát, miközben a palicsi helyi közösség közgyűlésének tagja, majd elnöke lett. Ennyi. Ebben ki is merül a tehetsége és eddigi munkássága. Mostantól mégis ő irányítja majd a Palics-Ludas Közvállalatot.
Micsoda áttörés! Ehhez csak gratulálni lehet. A VMSZ, ha másért nem is, de a nők politikai szerepvállalásáért tett lépéseiért mindenképp dicséretet érdemel. Gondoljunk csak az alpolgármester asszonyra, Horváth Tímeára, akinek politikai aktivitásáról kinevezése óta nem hallottunk semmit, hacsak azt nem, hogy részt vett és vesz a VMSZ Női Fórumának szinte minden rendezvényén (Levendula Fesztivál, Családi Nap, Mikulásvárás stb). Micsoda kihívások, ejha!
Száz szónak is egy a vége: a VMSZ eljutott arra a szintre, hogy nincsenek szakemberei egy-egy, az SZHD-vel kötött koalíció révén ,,kiérdemelt’’ vezetői tisztségek betöltésére, így hát jöhet bárki, aki, ha az adott területen nem is, de talpnyalásban jelesre vizsgázott.
M.Z.
Fotó: subotica.com
2016. november 25. [13:44]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése