Csütörtök délelőtt 12 község képviselőjének adta át a tartományi kormányfő Igor Mirović a Nagyberuházási Igazgatóság nyertes projektek támogatásáról szóló szerződést a tartományban. Annak ellenére, hogy alig két héttel ezelőtt a kormányfő a tartomány második legnagyobb városában azt nyilatkozta, hogy Szabadkának kész projektjei vannak és az észak-bácskai város fejlesztése a prioritások közé tartozik, már csak földrajzi elhelyezkedése miatt is, a Nagyberuházási Igazgatóság első pályázatain a város pontosan ennyit nyert: semennyit!
Felmerül a kérdés: Szabadka nem kapott, mert nem is kért, vagy nem kapott, mert ebben a körben a kész projektek ellenére egyszerűen nem jutott?
Vissza nem térítendő támogatásban részesült Újvidék, Ürög, Ópázova, Temerin, Zenta, Verbász, Törökkanizsa, Kevevára, Kúla, Fehértemplom, Šid és Hódság, kommunális hidrotechnika, infrastrukturális, helyi és regionális fejlesztés, művelődés és általános iskolai oktatás területeken. A támogatás összege összesen 370 millió dinár.
| 2016. november 3. |