2016. november 24., csütörtök

A Vajdaság Erdői közvállalat igazgatója feljelentést tett: nemzeti alapon provokálták

A Vajdaság Erdői közvállalat igazgatója feljelentést tett: nemzeti alapon provokálták
Takács Márta, a Vajdaság Erdői közvállalat igazgatója
Takács Márta, a Vajdaság Erdői közvállalat igazgatója bűnvádi feljelentést tett Jeca Ilić volt tanácsosa ellen, aki azért provokálta őt, mert magyar.
Sajtóértesülések szerint Takács ügyvédje azt állítja, hogy a volt tanácsos megpróbálta nemzeti alapon provokálni a Vajdaság Erdői közvállalat igazgatóját, mert az igazgatónő rámutatott azokra a visszaélésekre, amelyeket a férfi követett el a közbeszerzések körül. Az ügyvéd szerint Ilićnek 646.500 dinárt kellett befizetnie a közvállalat számlájára, hiszen elvesztette a munkaügyi pert, amelyet azért indított, mert felmondást kapott.
A férfi ezt meg is tette, azonban a befizetőlapon a Vajdasági Magyar Szövetséget jelölte meg címzettként, amelynek Takács is tagja.
Takács Márta tegnap bűnvádi feljelentést tett nemzeti gyűlölet szítása miatt Jeca Ilić ellen.
„Az újvidéki alapfokú ügyészség 2013 óta folytat bűnvádi eljárást a hivatalos dokumentumok hamisítása miatt, illetve a közbeszerzést érintő dokumentumok miatt. Ilić, aki a bűncselekmény miatt felmondást kapott, munkaügyi pert indított, amelyet elvesztett. Viszont a büntetés befizetésekor címzettként a VMSZ-t jelölte meg, ez pedig egyértelműen provokáció, ami miatt feljelentést is tettünk”, mondta Takács Márta ügyvédje.
Az ügyvéd hozzátette, hogy a nemzeti gyűlölet szítása sérti a magyar kisebbséget és a Szerb Köztársaságot is.
Jeca Ilić azt mondja, nem érti, hogy mi a probléma.
„A pénzt elektronikus úton fizettem be, és a befizetőlapon, amelyet éppen nézek, sehol sem szerepel a VMSZ. Nem értem, hogy miért tenne valaki bűnvádi feljelentést ellenem. Elvesztettem a pert, és befizettem az összeget a Vajdaság Erdői közvállalat számára”, nyilatkozta Ilić a Kurirnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése