2016. november 25., péntek

Újabb lefejezések a szabadkai „kultúrában”

A minap többek között Lengyel Gábort és Boško Krstićet távolították el a színház igazgató bizottságából, most pedig Siflis Zoltán és Ágoston Pribilla Valéria tanácsi tagságát szüntették meg.
A hír: A Palicsi Nemzetközi Filmfesztivál tanácsában Siflis Zoltán filmrendező helyére Vadlövő Gabriella, a Pannon RTV munkatársa került, a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál tanácsában pedig Ágoston Pribilla Valéria helyére Miroslava Babićot, a Városi Tanács kulturális ügyekkel megbízott tagját nevezték ki. Ő lett nemrégiben a Szabadkai Népszínház igazgató bizottságának is az elnöke. (Vajdaság Ma)
Jól haladnak a dolgok, mert lassan már kötelezővé válik a radikális műveletlenség. Vesszen aki ért valamihez, meg a józan ész. Tényleg sikeres a szerb kormány (plusz VMSZ) nemcsak 100 napja, hanem a 102. is. A Párt nemcsak posztokat osztogat, hanem a velük járó bölcsességet is.
Tegyük hozzá: az eltávolítottak közül kizárólag azokat a személyeket említjük, akik már bizonyítottak a saját területükön. Nem egyszer. Többször. És helyettük csak sebtében begyűjtött amatőröket látunk.
2016. november 24.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése