2015. december 27., vasárnap

A szerb hatóságok karácsony este tartóztatták le Ada jelenlegi és korábbi polgármesterét

bilicki-bilincs 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A rendőrség nagyszabású korrupcióellenes akciójában az éjjel 79, zömében ellenzéki személyt tartóztattak le. Ezt Nebojša Stefanović belügyminiszter jelentette be mai sajtótájékoztatóján.
 
Ahogy arról a DélHír is beszámolt, a rendőrség nagyszabású korrupcióellenes akciójában több korábbi és jelenlegi köztársasági, tartományi és önkormányzati vezetőt is őrizetbe helyeztek.
A letartóztatottak között több magyar nemzetiségű személy is van, akikre karácsony éjjel tört rá a rendőrség és bilincsbe verve szállították el őket. 
 
A rendőrség letartóztatta Bilicki Zoltán, Ada DP-s polgármesterét, Ürményi Ferenc korábbi adai polgármestert, aki jelenleg a Szerb Haladó Pártban tevékenykedik, illetve  Horthi Györgyöt, egykori belügyi dolgozót, aki Ürményi idején a kommunális ügyekért volt felelős a községben, Bilicki pedig a községben zajló nagyberuházásokat vezető részleg vezetésével bízta meg. 
 
A rendőrség tegnapi akciójában kiemelten sok olyan személyt fogtak el, akik a legnagyobb ellenzéki erő, a Demokrata Párt soraiban politizálnak. Az egyik kivételt épp az Adán letartóztatott Ürményi Ferenc jelenti, aki az SZHP kormányra kerülésekor csatlakozott a párthoz. 
 
A DélHírnek nyilatkozó, az adai politikai viszonyokat jól ismerő helyi lakos elmondta, Ürményi Ferenc korábban szinte az összes hatalmon lévő politikai formációhoz kötődött, így a legutóbbi választások után a Szerb Haladó Párthoz csatlakozott. Az SZHP adai szervezetének irodájának táblája is a politikus és egyben nagyvállalkozó a Zentai úton található cégének a kerítésére van kifüggesztve. Portálunk azt is megtudta, hogy Ürményi belső feszültséget teremtett az SZHP soraiban, ahol a régi, még a Szerb Radikális Pártból érkező alapítótagok nehezményezték, hogy egyre több magyarral hígítja fel Ürményi a párt sorait, akik pedig a községi vezetőválasztásokon nem a régi alapítókat támogatták. Éppen ezért többen belső leszámolásról is beszélnek.  
 
Az Adán letartóztatott személyeket azzal vádolják, hogy a község Tisza hídjának építése során duplán fizették ki a 404.900.000 dinár értékű munkálatokat az Inter-Most cégnek.Közzétette: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése