2015. december 26., szombat

Hatalomért, pénzért, pozícióért, bőrfotelért – bármit

a pasztor 1Pásztor István, a VMSZ elnöke világossá tette mindenki számára, akinek esetleg eddig ez nem volt bizonyos: a választások után azzal a párttal lép koalícóra, amely a legtöbb szavazatot kapja!
Természetesen mindezt a mi érdekünkben cselekszi és nem hatalomvágyból! Azt is kijelentette, hogy a Szerb Radikális Párt (SRS), az egyetlen olyan párt, amellyel a VMSZ nem működik együtt. (De azért várjuk meg a választások eredményét, hisz a többségünk látott már karón varjút).

Hozzátette, hogy a Szerb Haladó Párt, amellyel a VMSZ jelenleg koalícióban áll, "egy milliméterrel" sem rosszabb koalíciós partner, mint a korábbi években volt a Demokrata Párt. (Azt hiszem, ez mindent elmond a jelenlegi helyzetről).

Arra a kérdésre, kivel fog a VMSZ koalícióra lépni, azt válaszolta, "nem a mi kérdésünk, hogy kinek leszünk partnerei Vajdaságban, hanem a többségben levő szavazók kérdése, mert ők fogják eldönteni, mi fog történni a szerb politikai mezőnyben". Én azt látom, hogy többé-kevésbé az, ami most Belgrádban van." Tehát a szavazók fogják eldönteni, hogy kivel lép a VMSZ együtt a színpadra. S ha az eredmény majd nem fog tetszeni a választóknak, lehet nyugodtan rájuk kenni: Ti akartátok, nem mi! Mivel a győztessel lép koalícióra, pénz, paripa továbbra is a rendelkezésre áll majd – persze csak a csókosszájúaknak, mint ahogy eddig is. Nem rossz megoldás! Már előre az emberek lesznek a felelősek, ha nem megy majd a szekér – és nem a VMSZ. Ezt nem árt szem előtt tartani, ha tavasszal megyünk "x-et rakni"…

Élesen bírálta a Magyar Mozgalom vezetőit (akik korábban nála voltak vezetői tisztségben). Őket úgy aposztrofálta, mint "maroknyi" embert, akiket az önérdek, a gyűlölet és az irigység hajt.

Autokrata viselkedéséről így nyilatkozott: "Abban a tekintetben nem vagyok autokrata, hogy amikor beszélgetünk, akkor meghallgatom, kinek mi a véleménye. Abban a tekintetben vagyok autokrata, hogy amikor végigtárgyaltuk a dolgokat, meghoztuk a döntéseket, ameddig azokat nem változtatjuk meg, addig azok mindenki számára érvényesek kell, hogy legyenek."
De mint tudjuk és megszokhattuk Pásztortól: csak két féle vélemény létezik a világon - az Övé és a helytelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése