2015. december 12., szombat

Az MM politikai és médianyomásra panaszkodik - Pár hónapja még ők is ezt tették

aaammm lg 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Magyar Mozgalom hétfőn egy sajtótájékoztatón számolt be mindazokról a támadásokról, melyek szerintük a szervezet tagjai ellen irányulnak. 
Az MNT korábbi elnöke, Korhecz Tamás arról beszélt, hogy rendszeres a támadás, megfélemlítés és a retorzió a VMSZ részéről, az MM tagjai ellen. Míg Joó-Horti Lívia, az MM másik társelnöke rámutatott arra, hogy a VMSZ komoly nyomásgyakorlással lép fel a mozgalom tagjai ellen, akiket folyamatosan zaklatnak Pásztor emberei, de volt már példa zsarolásra és megfélemlítésre is.
 
Mindamellett, hogy a VMSZ ilyen módszerei semmilyen körülmények között sem tolerálhatóak, azonban korán sem szabad elfeledni, hogy a a délvidéki közélet más szereplői, sőt a Magyar Mozgalom számos tagja is építője és fenntartója volt annak a rendszernek, amely most ellenük fordult. 
 
A kutya, amely nagyon szeretne kolbász lenni
 
Józsa László, a Szekeres László Alapítvány (SZLA) Kuratóriumának (néhány napja leváltott/leköszönt) elnöke például még a nyáron is hangosan felnevetett, amikor a DélHír főszerkesztője arra kérte, hogy a portálunkat fenntartó szervezetet vegyék le arról a "feketelistáról", ahol azon szervezetek szerepelnek, melyeket a VMSZ ellenségesen kezel, és amelyek, ha megszakadnak is, akkor sem juthatnak pályázati forrásokhoz. 
 
Józsa a politikai alapú pályázati kettős mérce felszámolására reagálva odaszúrta: "El tudom képzelni, ha most felhívnám Pásztor urat, hogy a DélHír támogatást kap, akkor nem tudom meddig maradna meg a testület a mai összetételében." A végtelenül szervilis kijelentés általános derültséget váltott ki az SZLA, zömében VMSZ-es tagjai között, de a szarkasztikus kijelentésre akkor még a jelenlévő Korhecz Tamás is bőszen bólogatott. 
 
De megemlíthető Varga László is, aki a VMSZ-ben az alelnöki és köztársasági képviselői tisztsége mellett községi VMSZ szervezetek körzeti megbízott felügyelőjeként is tevékenykedett. Ezen pozíciójában Varga maga járt el az ügyben, hogy több magyar többségű községben folyamatosan frissítse a VMSZ számára politikailag "ellenséges" társadalmi, civil vagy közéleti szervezetek listáját, hogy azoktól minden kisebbségi pénzforrást elzárjon, csupán politikai indokok miatt. 
 
varga-listazas
 
Ám Varga számos más botrányba is belekeveredett VMSZ-es karrierje során. Ahogy arról a DélHír is beszámolt, Varga ellenvetés nélkül hagyta jóvá, hogy egyes magyar diákokat azért próbáljanak megfosztani az MNT ösztöndíjuktól, mert azok politikai identitása nem a VMSZ-hez köthető. Vargának a VMSZ egyik helyi szervezetének vezetője panaszkodott erről egy kiszivárgott levelezésben, ám a pártból azóta kirúgott politikus, ahelyett, hogy a törvénytelen fellépést elutasította és számon kérte volna, még magyarázkodott is, hogy miért nem sikerült politikai alapon kiosztani az MNT-s ösztöndíjakat. 
 
varga-levelezese
 A teljes levelezés a képre kattintva tekinthető meg 
 
Amikor pedig a levelezés nyilvánosságra került Varga László az összes számottevő délvidéki magyar szerkesztőséget személyesen hívta fel és perrel fenyegette meg azokat, amennyiben az ellene szóló, terhelő bizonyíték értékű leveleit leközlik, bemutatják a nyilvánosság előtt. Sőt, a botrány kirobbanása után még a sértett diákokat zaklatták "ismeretlenek" telefonon, hogy amennyiben tovább emlegetik az ügyet, elintézik nekik, hogy soha ne szerezhessenek munkát az egyetemi végzettségükkel Délvidék területén. 
 
Azonban az ilyen esetek miatt akkor senki sem tartott rendkívüli sajtótájékoztatót...
 
Nem csak a fejétől bűzlik
 
Az MM politikán kívülről érkezett tagjai sem feltétlen válogatták meg módszereiket a múltban. A médiában is hasonló karanténnal, rosszindulattal és elnyomással álltak a VMSZ politikai ellenfeleihez a most magukat elnyomottnak érzett MM tagok.  Szabó Palócz Attila, a Magyar Szó korábbi szerkesztője például arról írt korábban a blogjában, hogy miért nincs egy haláltábor, ahová be lehetne zárni a vajdasági nemzeti radikális fiatalokat, csupán azért mert azok eszméi a sajátjától különböztek.
 
"Nem tudom, nincs valahol egy Gulág, egy Goli otok, vagy legaláb egy Recsk, ahová össze lehetne zárni mindezeket az embereket? Mindenkit, aki bármilyen szinten is támogatja a HVIM-et..."Szabó Palócz Attila - Nem nekik (2005) 
 
A Családi Kör hetilap, amelynek szerkesztőségéből és tulajdonosi köréből többen is az MM alapító tagjai között vannak, tavaly azért nem számolt be arról, hogy a VMSZ a magyar választási névjegyzékeket a magyar szavazók politikai listázására használja, mert az erre vonatkozó bizonyítékokat a Magyar Mozgalom tárta a nyilvánosság elé, ezért inkább elhallgatták a hírt, mintsem, hogy leközöljék azt. 
 
A sort esetek tucatjaival lehetne még folytatni azoknak az embereknek a viselt dolgaival, akik most a VMSZ-es hernyóbőrüket MM-es pillangószárnyakra cserélték, és legszívesebben elfelejtenék a bebábozódás előtti levélnyüvésüket.
 
Nem szabad megfeledkezni azonban arról, hogy az MM alapító tagjai közül sokan maguk építették fel azt a rendszert és gyakorolták azokat az elnyomó és kirekesztő módszereket, amelyeket most a saját bőrükön érezhettek meg.
 
Kicsit olyan érzése van az embernek az aktuális vajdasági közéletet elnézve, mintha épp egy olyan hóhért akasztanának, aki most már a kivégzés embertelensége miatt panaszkodna. 
 
Közzétette: Szerkesztő 2015. december 10. csütörtök, 23:17

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése