2015. december 31., csütörtök

Több mint 11 év után kiengedték a "temerini fiúk" egyikét


Több mint 11 év után kiengedték a "temerini fiúk" egyikét
Uracs József nyilatkozik a Pannon RTV-nek
Karácsony napján szabadult tizenegy és fél éves börtönbüntetése letöltését követően az egyik "temerini fiú", Uracs József, akit társaival együtt 2004-ben azért ítéltek összesen 61 év börtönbüntetésre, mert egy szerb nemzetiségű férfit bántalmaztak - számolt be róla a szabadkai Pannon RTV szerdán.
2004-ben öt temerini fiatal megvert és súlyosan bántalmazott egy szerb nemzetiségű férfit, aki kábítószer hatása alatt provokálta őket, szidalmazta a magyarságot, és molesztálta a közelben tartózkodó fiatal lányokat. A fiúk hozzátartozóinak állítása szerint az eljárás manipulatív volt és a magyarság megfélemlítését célozta. A bíróság ugyanis gyilkossági kísérlettel vádolta meg őket, és meglepően gyors tárgyalás végén rótta ki az igen szigorú ítéletet. Az ügy felháborodást keltett a vajdasági magyarok körében, és többször is felvetődött a magyar-szerb kétoldalú tárgyalásokon.
Két fiú 2012-ben elnöki kegyelemben részesült, így még ketten maradtak börtönben, a 13 évre ítélt Illés Zsolt és a 15 évre ítélt Máriás István. (MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése