2015. december 4., péntek

VMDK közlemény az óbecsei választások kapcsán

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége kiértékelte az Óbecse Község területén lezajlott helyi közösségi választások eredményét.

Először is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, aki megtiszteltek bennünket a bizalmukkal és ránk szavaztak.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége figyelembe véve a lehetőségeket és a választásokat övező körülményeket biztatónak ítéli a 11 jelöltünkre leadott szavazatok számát.

Igazolást nyert az a tendencia, hogy a magyar szavazók körében mindinkább növekvőben van azoknak az aránya, akik felismerik és támogatják a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének politikai programját.

Leszögezhetjük, hogy az óbecsei helyi közösségi választásokat olyan módszerek jellemezték, amelyek egyáltalán nincsenek összhangban a demokrácia szabályaival, és ezáltal megkérdőjelezhetővé válik a választási eredmények tisztasága és jogszerűsége.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége óbecsei alapszervezeteinek jelentése szerint a választások napján ismeretlen személyek nagybecskereki és belgrádi rendszámtáblás autókkal járták Óbecse Község településeit, és különböző módszerekkel befolyásolták a polgárok választási akaratát.

Több esetben felmerült a szavazatvásárlás gyanúja, valamint a polgárok tömeges szállítása a szavazóhelyekig, sőt az önkormányzati csőszszolgálat felhasználása is erre a célra.

Sajnálattal, de egyáltalán nem meglepve tapasztaltuk, hogy a mutyilistás párt helyi vezetőinek fontosabb volt a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége bácsföldvári tagozatának destabilizálására tett kísérlete, mint a helyi magyarság érdekképviseletének erősítése.

Cselekedetükkel nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a bácsföldvári magyarságnak az elkövetkező négy évben nem lesz egyetlen legitim magyar képviselője sem a helyi közösség tanácsában.
Kétszínűnek tartjuk azt a magaviseletet, amely képletesen a magyar összefogást hirdeti, de ugyanakkor az ellenkezőjét teszi: megoszt és kirekeszt.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szerint az óbecsei eredmények is azt mutatják, hogy a vajdasági magyarság egészére nézve káros a kisebbségi kormánypárt és a haladók közötti együttműködés.

Miután a kisebbségi kormánypárt által elkövetett szerecsenmosdatás úgymond "szalonképessé" tette a vajdasági magyarok körében a háborús bűnökkel terhelt radikálisok új, "demokrata" arculatát, elkezdődött a magyar szavazatok haladó párti besöprése.

A jelek szerint még mohóbban és még brutálisabban, mint azt anno a demokrata pártiak tették.

Óbecse, 2015. december 4.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése