2017. február 6., hétfő

A szerbiai államtitkárok több százezer dinárt keresnek

alamtitkarok-zseton
Egyes szerbiai államtitkárok nagyobb jövedelemmel rendelkeznek, mint a kormány miniszterei – állítja a srbin.info portál. Néhány konkrét példával is szolgál.
A minisztériumok egyes tisztségviselői akár több százezer dinárt is keresnek havonta, átlagbérük mintegy 84 ezer dinárt tesz ki. A pénzügyminisztérium ebből a szempontból kiugróan magas mutatóval rendelkezik, itt a bérek 272 és 494 ezer dinár között mozognak!
A VMSZ-es Vickó Ferenc az egészségügyi minisztériumból 260 ezret vág zsebre, míg Milan Trivunac a gazdasági tárcától 221-et vihet haza.
Egyesek az ingatlanok vásárlása terén is kitűnnek a többiek közül, ezek közé tartozik a szintén VMSZ-es Juhász Attila, aki az államtitkári hivatal betöltése előtt Vajdaság Autonóm Tartomány (Délvidék) küldöttje volt. Most több ház és telek szerepel a nevén – állítja a szerb hírforrás. A bejelentett objektumok számát illetően mégis Aleksandra Damnjanović (építésügyi minisztérium) viszi a pálmát, aki állítólag 14 (!) ingatlant „örökölt”.
A nevek felsorolása még folytatódik, akadnak ilyen példák a belügynél, a mezőgazdasági minisztériumban, de a többi hasonló intézmény tisztségviselőinél is. Ami közös bennük, az nem csak az indokolatlanul magas havi jövedelem, hanem a kinevezésük utáni hirtelen meggazdagodás, illetve az ingatlanok „gyűjtése”. Látható, hogy a Vučić-féle kormány bebiztosította magát, miközben az átlapolgár az éhhalál küszöbén tengődik.
Srbin.info nyomán F.J.
Közzétette: Fehér János 2017. február 05. [12:42]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése