2017. február 16., csütörtök

Újabb fejlemény a Nikolić-ügyben

Ismét az N1 televízió jutott bizalmas információhoz: Nikolić még kedden írt Vučićnak, hogy pártelnök és kormányfő szeretne lenni. Különben baj lesz.

A levélben a mostani államfő azt írta, hogy csak akkor hajlandó a jelenlegi miniszterelnök köztársasági elnöki jelölését támogatni, ha cserében ő kormányfő és a Szerb Haladó Párt elnöke lehet.
Stanislava Pak az államfő tanácsadója az orosz Szputnyik (az orosz titkosszolgálat egyik leghatékonyabb internetes oldala – a Napló megjegyzése) portálnak azt nyilatkozta, hogy Nikolić reméli: közös nevezőre jut Vučićtyel, természetesen Szerbia érdekében, és nem akar semmilyen széthúzást.
Az N1 idézi a főtanácsos asszonyt:
„A polgárok egységet és egyetértést várnak el, és az egyoldalú döntések az egész országnak kárt okoznak. A polgárok bizalmának az ereje arra kötelezi (Nikolićot, ki mást – Napló), hogy folytassa aktív közreműködését a végrehajtó hatalomban. Minden más megoldás káros lenne elsősorban Vučić, de egész Szerbia számára is.”
Pak úgy értékelte, hogy a Nikolić jelöléséről szóló hírt egyesek arra használták fel, hogy őt (mármint Nikolićot – ismét a Napló) Szerbia, Vučić és a Szerb Haladó Párt ellenségei táborába sorolják. Pak szerint őket kettőjüket (Nikolićot és Vučićet) senki nem veszítheti össze.
Az államfő a nyilvánosság elé csak a miniszterelnökkel megkötött egyezség után lép.
Na tessék! Akkor ezek csak utvđuju pazar (magyarul: alkudoznak). De kizárólag csak Szerbia, a szerb nép és a világbéke szent céljainak érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése