2017. szeptember 16., szombat

Szabadka polgármesterének leváltását indítványozza a Mozgalom a Polgári Szabadkáért és a Szabad Polgárok Mozgalma (videó)


2017-09-15_mm_inditvany 1

Bogdan Laban, Szabadka polgármesterének leváltását indítványozza a Mozgalom a Polgári Szabadkáért és a Szabad Polgárok Mozgalma – ezt jelentették be mai közös sajtótájékoztatójukon.
Az indítványt a Mozgalom a Polgári Szabadkáért nyújtja be a Városi Képviselő-testület elnökének. Maglai Jenő, a MaPSZ frakcióvezetője reméli, hogy az indítványhoz minél több párt csatlakozik. A sajtótájékoztatón szó esett a Bácska Labdarúgó Klubban történt állítólagos visszaélésekről is.

2017-09-15_mm_inditvany 4

Elfogadhatatlan, hogy Bogdan Laban még mindig Szabadka polgármestere – jelentette ki Maglai Jenő. A Mozgalom a Polgári Szabadkáért frakcióvezetője elmondta, indítványozni fogják leváltását. Maglai Jenő, frakcióvezető, Mozgalom a Polgári Szabadkáért: „Tisztába vagyunk azzal, hogy a mi aláírásunk nem elegendő arra, hogy leváltsuk, de remélem azt, hogy támogatni fognak bennünket és csatlakozni ehhez az indítványhoz más tanácsnokok is. Elsősorban az ellenzéki tanácsnokokra gondolok, de azt gondolom, hogy mindazok, akik egy kicsit is tartanak az igazsághoz, illetve próbálják ezt a Szabadkát megőrizni, azok csatlakozni tudnak, illetve csatlakozniuk kellene ehhez az indítványhoz.”

2017-09-15_mm_inditvany 3

Srđan Škoro újságíró, a Szabad Polgárok Mozgalmának elnökségi tagja a Bácska labdarúgó klub tulajdonosváltásáról is beszélt. Srđan Škoro, újságíró, elnökségi tag, Szabad Polgárok Mozgalma: „A mi információink és adataink szerint, erőszakosan vették át a kasszát, a pecséteket, a klubot, és az állami szervek közül senki sem reagált. Annak ellenére, hogy a rendőrséghez, az igazságszolgáltatáshoz fordultak, mindenki csak hallgatott, mintha semmi sem történt volna, akárcsak Laban esetében.”

2017-09-15_mm_inditvany 2

A sajtótájékoztatón szó volt még a Magločistač portál munkatársait ért fenyegetésekről is. A MaPSZ és a Szabad Polgárok Mozgalma szerint mindezen elfogadhatatlan folyamatok ellen a polgároknak fel kellene lépniük.

2017. szeptember 15. 

http://pannonrtv.com/web2/?p=357139

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése