2020. október 14., szerda

Mától az új épületből sugározza műsorát az Újvidéki Rádió

 Mától az új épületből sugározza műsorát az Újvidéki Rádió - A cikkhez tartozó kép

Fotó: RTV

Az elmúlt 21 évben albérletben működő Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége ma kezdte meg a műsorsugárzást a Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) új épületéből. Az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége reggel 9 óra 3 perckor sugározta az első műsort, a Hangadó szerdát. Ez azt jelenti, hogy mostantól folyamatosan az új épületből sugározza műsorát a szerkesztőség. Mint mondják, ez jelentős előrelépés mind a szerkesztőség, mind a műsor, valamint a hallgatók számára is.

Gusztony András, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének fő- és felelős szerkesztője szerint ez a program 1949. november 29-én kezdte meg a sugárzást, amikor még egy hullámhosszon több szerkesztőség műsorát sugározták.

„Ismétlődik a történelem. 71 évvel ezelőtt az egykori Újvidéki Rádió először magyarul szólalt meg, és most a Vajdasági RTV mint médiaház az új épületből szintén magyarul szólalt meg az első pillanatban. Ez ad egyfajta büszkeséget, egyébként azért van egy jó adag félsz ebben a pillanatban. Ez egy óriási új és modern épület, amelyben ebben a pillanatban egyetlen szerkesztőség dolgozik, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége, és a technikai személyzet egy része. Mindannyiunk számára új ez a helyzet. Reméljük, hogy hozzá tudunk igazodni”, nyilatkozta Gusztony a Vajdasági Televízió magyar szerkesztőségének.

A rádiós kollégákat fokozatosan követi majd az RTV többi dolgozója, hiszen a médiaház többi szerkesztősége és egyéb szolgálatai is felköltöznek majd az új épületbe.

Az időkapszula elhelyezése óta két év telt el, akkor vette kezdetét az építkezés a médiaház régi, lebombázott épületének helyén. Az új épület 17.350 négyzetméteres, 5 televíziós és 5 multifunkcionális rádiós stúdióval rendelkezik, amelyekből a szerb mellett 15 kisebbségi nyelven sugároznak majd műsorokat. (RTV)

https://www.vajma.info/cikk/media/2560/Matol-az-uj-epuletbol-sugarozza-musorat-az-Ujvideki-Radio.html 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése